Control la taxi

Politia Romana informeaza ca, intr-o singura zi, in timpul unei actiuni declansate la nivel national pentru verificarea legalitatii transporturilor rutiere publice de marfuri si persoane, politistii rutieri au constatat 34 de infractiuni, au retinut in vederea suspendarii dreptului de a conduce 96 de permise auto si au retras 204 certificate de inmatriculare.

Zilele trecute, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a demarat, la nivel national, o actiune de control in trafic, care a vizat legalitatea desfasurarii transportului rutier de persoane in regim de taxi.

In cadrul actiunii la care au participat 923 de politisti rutieri, 50 de inspectori ai Autoritatii Rutiere Romane, 51 de specialisti din cadrul Registrului Auto Roman, precum si 70 reprezentanti ai altor institutii cu atributii in domeniu, au fost verificate 8.438 de autovehicule, fiind constatate 34 de infractiuni si aplicate 3.422 de sanctiuni contraventionale.

Dintre sanctiunile aplicate, 293 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi, 2.973 la regimul circulatiei-conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, 130 pentru abateri la legislatia specifica transporturilor rutiere publice-conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2005, privind transporturile rutiere, 14 pentru neachitarea taxei de utilizare a drumurilor nationale-conform Ordonantei Guvernului nr.15/2002, privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania si 12 pentru lipsa asigurarii de raspundere civila auto-conform Legii nr. 136/1995, privind asigurarile.

In noua cazuri, in care continuarea deplasarii vehiculelor respective constituia un pericol grav pentru siguranta circulatiei, politistii au dispus masura imobilizarii acestora.

Acest gen de actiuni vor fi organizate in mod sistematic, pentru reducerea implicarii acestor tipuri de vehicule in evenimente rutiere si mentinerea unui climat de legalitate in domeniu.

Raluca MIHAILESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.