Control pe axa Franța – Spania

3 regiuni mobilizate, 10 puncte de control din Île-de-France până la granița cu Spania

Direcția regională și interdepartamentală pentru echipamente și proiectare (DRIEA) și Direcțiile Regionale de Mediu, Planificare și Locuințe (DREAL) au realizat la începutul lunii octombrie o operațiune comună de control, care s-a bazat pe zece puncte de control strategice situate pe Autostrăzile A10 și A63 (aproximativ 800 km de autostradă) între stațiile de taxare Saint-Arnoult (78) și Birriatou (64).

sursă foto: DRIEA

Verificările au vizat concurența neloială în transportul rutier de mărfuri și în special fraudele tahograf, manipulări Adblue, detașarea și nerespectarea normelor privind cabotajul și controlul greutății.

În cadrul acțiunii au fost verificate 112 vehicule (din care 90 de vehicule comerciale ușoare), 19 dintre ele nefiind înregistrate în Franța. Au fost consemnate 50 de încălcări ale legii, dintre care:

– 2 pentru odihnă săptămânală în cabină;

– 2 pentru nerespectarea regulilor privind cabotajul;

– 4 pentru lipsa certificatului de detașare în vehicul, sau pentru certificate neconforme;

– 42 pentru suprasarcină, dintre care 32 vizau vehicule utilitare ușoare.

Conform comunicatului publicat pe site-ul DRIEA, aceste încălcări au dus la plata imediată a 6.810 euro pentru companiile care nu sunt înregistrate în Franța.

Operațiunea de control face parte dintr-o serie care se întinde pe 5 săptămâni, care vizează cabotajul, condițiile de muncă ale șoferilor francezi și străini, detașarea și manipulările AdBlue.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.