Convergenţă între senzorii OPTEX şi drone

OPTEX_ElaSoftPict1Principala problemă atunci când vine vorba de securizarea unor spaţii mari, precum şantiere navale sau fabrici, este numărul insuficient de agenţi de pază ce pot fi activaţi în caz de detecţie şi care pot să ajungă în orice punct într-un timp optim.

Optex, lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, împreună cu Ela-Soft, un producător de sisteme de management de securitate german, au dezvoltat împreună o soluţie ce rezolvă rapid această problemă.

Implementarea constă în integrarea senzorilor OPTEX Fiber Sensys PIDS, REDSCAN şi IP PIR cu platforma GEMOS PSIM şi folosirea unor drone pentru confirmarea vizuală a intruziunilor.

Astfel, în cazul în care unul dintre senzorii OPTEX detectează o intruziune, este activată în mod automat o alarmă. În acel moment operatorul de securitate va putea comanda ridicarea de la sol a unei drone dotate cu o cameră video care se va deplasa în locaţia în care s-a realizat detecţia.

Din momentul activării, drona va începe imediat înregistrarea video, transmiţând live imagini către agenţii de securitate. Astfel, aceştia vor putea evalua rapid situaţia şi vor putea lua deciziile corecte. După finalizarea misiunii, drona se întoarce în mod automat la pad-ul de aterizare.

Pentru a înțelege detalii despre modul în care funcționează acest sistem vă invităm să vizualizați filmul:

Despre OPTEX

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV.

De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: https://www.optex-europe.com/products/.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.