Corina Crețu, comisar european: România a depășit termenele pentru proiectele de autostrăzi

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, acuză autoritățile din România că au depășit ” cu mult” termenele de depunere la Comisia Europeană a proiectelor de autostrăzi.

“România nu are în analiză proiecte majore depuse la Comisia Europeană, în afara Magistralei de Metrou M6 – proiect în legătură cu care încă se așteaptă un răspuns de la ministrul Transporturilor, Lucian Șova, la o scrisoare pe care i-a adresat-o directorul general al DG Regio, Marc Lemaitre, răspuns “fără de care regulamentele nu îi permit să adopte o decizie”.

“Niciun alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condițiile în care România a depășit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar și pentru autostrăzile Pitești-Sibiu, Târgu Mureș-Iași, Craiova-Pitești, podul de la Brăila, Metroul Pipera-Berceni, Centura Bucureștiului etc”, acuză Corina Crețu.

Comisarul european mai spune că este trist că reușește în alte state să dezvolte și să deblocheze proiecte, iar de la București atât ea, cât și serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte instituții europene primesc “doar acuzații și insulte”.

“Pentru perioada 2021-2027, viitorul Buget European, m-am zbătut pentru mai mulți bani pentru România, astfel încât aceasta să beneficieze de încă 8 miliarde față de actuala perioadă de programare pentru investiții în interesul cetățenilor români. Când reușești, în ciuda plecării celui de-al doilea mare contributor la Bugetul UE, Marea Britanie, să obții o creștere cu 10 la sută a fondurilor europene pentru țara ta, ești, cu siguranță, în slujbă unor interese străine, nu-i așa?  Va las pe Dvs să apreciați munca și loialitatea mea față de România și Uniunea Europeană”, adaugă Corina Crețu în mesaj transmis în 2 noiembrie pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.