COTAR: Benzinarii au scumpit carburanții, Guvernul a promis returnarea accizei

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) aminteşte Guvernului că Transporturile aduc 5% din Produsul Intern Brut (PIB) și, pornind de la această realitate economică, cere o soluţie la problema creşterii preţului carburantului, după introducerea primei tranșe a supraaccizei la motorină şi benzină.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR

Iată precizările COTAR:

“Pornim de la declaraţia primului ministru, Mihai Tudose, care a spus că în cazul în care preţul carburantului va creşte la pompă după intrarea în vigoare a Ordonanaţei, domnia sa se va gândi dacă ne va returna o parte din acciză.

Întrucât, până la data de 15 septembrie, la preţul carburantului s-au adăugat câţiva bani, iar după 15 septembrie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei, preţul carburantului s-a mai mărit cu încă 10-12 bani, COTAR şi celelalte patronate din Transporturi cer Guvernului României să găsească o soluţie pentru transportul comercial, de returnare a unui coeficient din supraaciză.

Considerăm că cei care au lucrat la promovarea acestei OUG nu au luat în calcul şi oscilarea preţului de carburant, la achiziţie. Nu s-a luat în calcul nici faptul că promisiunile făcute de benzinari Guvernului nu vor fi respectate. Aşa cum era previzibil, benzinarii au mărit preţul la pompă.

COTAR a participat în 16 septembrie la o întâlnire cu secretarul general al Guvernului, pentru a discuta problema supraaccizei la motorină. Au mai luat parte şi alte patronate din transport, precum şi reprezentatnţi ai ANAF şi ai Guvernului.

După a doua treaptă de mărire, respectiv 1 octombrie, vom avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Guvernului, pe acest subiect. Sperăm într-o rezolvare corectă şi firească pentru transportul comercial, astfel încât acest sector să nu fie afectat şi, pe cale de consecinţă, să nu scadă procentul de 5% din PIB pe care îl asigură, în prezent, transportatorii”.

COTAR este confederația reprezentativă la nivel naţional pe sectorul „transporturi rutiere” și ”şcoli de conducere auto”, având ca membri federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.