COTAR susține actuala conducere a ASF

Audierea candidaților la conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a fost amânată pentru a doua oară de Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților, astfel că desemnarea președintelui ASF și a celor 8 membri din Consiliul de Conducere al Autorității a fost amânată pentru zilele de 12 – 13 noiembrie, când este așteptat și votul în plenul Parlamentului, pentru noua conducere.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR

Membrii COTAR transmit că susțin actuala conducere a ASF și “politicile responsabile pe piața asigurărilor”. Redăm integral comunicatul primit la redacție:

Piața asigurărilor din România a cunoscut o consolidare recentă. Tocmai de aceea, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) face un apel pentru menținerea unor politici responsabile, care să diminueze vulnerabilitătille și să consolideze piața.  Membrii COTAR susțin actuala conducere ASF și cer Guvernului să o mențină, indiferent de luptele politice. Astfel, politicienii aflați la conducerea statului ar da dovadă de responsabilitate și ar putea arăta că țin cont de opiniile mediului de afaceri.

“Piata asigurărilor s-a stabilizat în cursul anului trecut cu o consolidare confirmată și în 2018, iar evoluțiile consemnate de piață locală de asigurări sunt pe un trend pozitiv”, sunt de părere reprezentanții COTAR.

Astfel, după episoadele din anii 2014-2016, piața a depăsit cu succes turbulențele semnificative provocate de unii actori de pe piața asigurărilor.  

“Deși foarte dificil de gestionat, acestă perioadă a fost traversată fără a afecta semnificativ stabilitatea pieței și drepturile asiguraților, datorită măsurilor implementate de conducerea ASF, alături de Fondul de Garantare a Asiguraților, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România și printr-o bună colaborare cu alte instituții relevante din România, remarcând implicarea decizională și susținerea din partea Guvernului și a Parlamentului României”, consideră Vasile Stefănescu, președintele COTAR.

Ulterior, piața a început un proces de reașezare pe fundamente mai solide financiar, corecte față de asigurați și mai adecvate rolului pe care îl are în economie și în sistemul financiar. Noul cadru legislativ a făcut că ultimii doi ani, 2017 și 2018, să reprezinte un punct de reper pentru piața asigurărilor, datorită adoptării de către Parlamentul României a noii Legi RCA și a legii care transpune directiva IDD privind distribuția produselor de asigurare.  

“Toate acestea au contribuit la stabilizarea pieței asigurărilor obligatorii privind RCA, obtinută cu eforturi importante în ultimii ani. Nu e momentul să ne jucăm cu funcții, cu tergiversări și cu răzgândiri, într-un domeniu vital pentru economie, precum ASF. Avem încredere în actuala conducere ASF și în Leonardo Badea, Președintele Autorității de Supraveghere Financiară și sperăm la o colaborare viitoare, la fel de fructuoasă. De aceea, facem un apel pentru menținerea unei politici responsabile și unui nivel profesional ridicat în legătură cu supravegherea și reglementarea acestui sector, în vederea diminuării vulnerabilității și continuării procesului de consolidare a pieței”, a concluzionat președintele COTAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.