Cotizația Poliţiei Rutiere Române la ROADPOL, aprobată de Guvern

UPDATE: OG nr. 1/2023 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 33, din 11 ianuarie.

Cotizația Poliţiei Rutiere din România la Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL, pentru anul 2022, inclusiv restanțele pe 2019, 2020 și 2022, au fost aprobate de Guvern, în ședința din 11 ianuarie, printr-o ordonanță (OG).

Executivul precizează că este vorba despre „OG pentru aprobarea plăţii cotizaţiei financiare anuale în vederea participării Poliţiei Române, prin intermediul Poliţiei Rutiere, la Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL, precum şi pentru modificarea anexei nr. 1 la OG nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte Guvernul a aprobat plata cotizaţiei financiare anuale pentru participarea Poliţiei Române, prin intermediul Poliției Rutiere, la Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere (ROADPOL)”.

Cotizația, pentru anul 2022, este echivalentul în lei al sumei de 5.000 de euro.

Începând cu anul 2023, plata cotizaţiei financiare se asigură în limita echivalentului în lei al sumei stabilite conform statutului ROADPOL, precizează Guvernul.

De asemenea, Executivul a aprobat plata cotizaţiilor financiare restante, aferente anilor 2019 – 2021, în valoarea de 5.000 euro/an, pentru participarea Poliţiei Române, prin intermediul Poliției Rutiere, la ROADPOL. Banii se asigură din bugetul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), iar echivalentul în lei al sumelor aprobate se calculează la cursului oficial de schimb euro/leu al BNR, valabil la data efectuării plăţii. 

„La data intrării în vigoare a ordonanței, se abrogă art. 1 din Legea nr. 240/2020 pentru aprobarea plăţii cotizaţiei anuale în vederea participării Poliţiei Române la Reţeaua Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, precum şi pentru completarea anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte”, se mai arată în noulact normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.