COVID-19: Agenția Spațială Europeană lansează o nouă platformă de monitorizare

Comisia Europeană și Agenția Spațială Europeană au lansat o nouă platformă, pentru a măsura impactul blocajului cauzat de coronavirus (COVID-19) și a monitoriza redresarea verde și durabilă, în urma eliminării măsurilor restrictive, la nivel local, regional și mondial.

Iată precizările CE:

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, activitățile spațiale au avut un rol important. Programul Copernicus a fost mobilizat pe deplin din prima zi a acestei crize, pentru a ajuta cetățenii și autoritățile publice din statele membre în această perioadă dificilă. În data de 5 iunie, a fost prezentat instrumentul de observare a Pământului pentru „acțiune rapidă în contextul coronavirusului” — denumit și „RACE” (Rapid Action Coronavirus Earth) —, elaborat de Comisie în colaborare cu Agenția Spațială Europeană (ESA).

Platforma utilizează date satelitare de observare a Pământului.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat: Instrumentul de observare a Pământului pentru „acțiune rapidă în contextul coronavirusului” reprezintă o dovadă a rezilienței europene. Chiar și în cele mai întunecate perioade, europenii găsesc întotdeauna soluții pentru situațiile cele mai dificile. Platforma, dezvoltată în cooperare cu Agenția Spațială Europeană, este un instrument unic și remarcabil care ne va ajuta nu numai în timpul pandemiei de coronavirus, ci și în multe alte domenii, având în vedere versatilitatea funcțiilor sale, inclusiv pentru a ne atinge obiectivele ecologice.

Acest instrument monitorizează în special principalii parametri de mediu — precum schimbările de calitate a aerului și a apei, activitățile economice și individuale, inclusiv industria, transporturile, construcțiile, traficul, precum și productivitatea agricolă. În acest scop, platforma combină date de observare de la sateliții Sentinel ai programului Copernicus pe care îi deține UE, cu ajutorul unor noi instrumente digitale, precum inteligența artificială și analiza datelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.