COVID-19: Formular nou la granița cu Bulgaria

Autoritățile bulgare au renunțat la însoțirea tuturor camioanelor pe teritoriul lor național, dar au introdus un formular nou pentru tranzitul prin această țară, în contextul epidemiei de coronavirus, dar și pentru a debloca situația la frontieră.

Completarea formularului durează circa 30 de minute. În ultimul timp, au fost mari blocaje la granița dintre România și Bulgaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, în prima parte a zilei de 23 martie, coloana de mașini ajunsese la lungimea de 35 de kilometri, dinspre Drobeta-Turnu Severin, astfel că timpul de așteptare pentru trecerea graniței este mai mare de 17 ore.

Între localitățile Cetate si Maglavit, pe o lungime de 15 km, autocamioanele nu au voie să staționeze nici în localitate, nici în afara lei. Pe direcția Craiova-Calafat nu este formată coloana de autovehicule, potrivit ISCTR.

Însoțirea se efectuează la transportul de persoane si la transportul de mărfuri cu caracter deosebit gen ADR, medicamente.

Pe sensul de intrare în țară, la PTF Calafat coloana este formată din 30 autovehicule.

La PTF Porțile de Fier I nu este coloana de camioane nici la intrare, nici la ieșirea din țară.

La PTF Borș, la intrarea în țară este coloană de camioane de 0,7 km, cu timp de așteptare aproximativ 45 minute. Au intrat aproximativ 110 camioane în intervalul orar 09:25-11:25. La ieșirea din țară s-a format o coloană de pașini pe 2,6 km cu un timp de așteptare de aproximativ. 3 ore

La PTF Nădlac I nu este coloana de camioane nici la intrare, nici la ieșirea din țară.

La PTF Nădlac II nu este coloana de camioane nici la intrare, nici la ieșirea din țară.

La PTF Petea nu este coloană de mașini. De la ora 09:30 pana la 11:25 au intrat in tara 18 camioane. În schimb, la ieșirea din țară este coloană de camioane, pe o lungime de 1,1 km, cu un timp de așteptare de 2h si 15 min.

La PTF Giurgiu, la intrarea în țară este coloană de 300 metri, timp așteptare 50 minute. La ieșirea din țară, coloana este de 150 metri, iar timpul de așteptare, de 20 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.