COVID-19: Slovenia interzice temporar efectuarea ITP și lucrările în atelierele de tahograf

Guvernul Republicii Slovenia a adoptat un decret privind interzicerea, până pe 16 aprilie, a efectuării inspecțiilor tehnice periodice (ITP) și a altor proceduri legate de înmatricularea autovehiculelor și lucrările în atelierele de tahograf din această țară.

Prin urmare, valabilitatea acestor certificate, inclusiv asigurarea autovehiculelor și certificatele ADR pentru transportul mărfurilor periculoase se prelungește până la 16 mai 2020, potrivit UNTRR, care citează Guvernul Sloveniei

Decretul privind interzicerea temporară a ofertei și vânzarea de bunurilor și serviciilor direct consumatorilor din școlile de șoferi și institutele de formare autorizate auto / vehicule din Republica Slovenia interzice formarea șoferilor cursanți, formarea suplimentară pentru șoferi elevilor, formarea pentru pentru furnizorii de conducători auto și pregătirea de conducere în siguranță.

Drept urmare, valabilitatea permiselor de conducere se prelungește până la 16 mai 2020.

Condiții speciale aplicabile intrării din Italia

Condiții generale și punctele de trecere a frontierei din Italia

Cu un ordin guvernamental care stabilește condițiile de intrare în Republica Slovenia din Republica Italiană, pentru a preveni răspândirea bolii infecțioase și cu decretul de stabilire a condițiilor de intrare în Republica Slovenia din Republica Italiană pentru control de boli infecțioase, sunt deschise doar următoarele patru puncte de trecere a frontierei: Vrtojba, Fernetiči, Škofije și Krvavi Potok. Aceste puncte de trecere a frontierei sunt deschise 24 ore pe zi, cu excepția lui Krvavi Potok, care este deschis de la 05:00 până în 23:00. Toate celelalte puncte de trecere a frontierei

Intrare din Italia

Intrarea pe teritoriul Republicii Slovenia din Republica Italiană este permisă pentru cetățenii Republicii Slovenia, persoane fizice care nu sunt cetățeni sau care nu au domiciliul permanent sau temporar înregistrat în Republica Slovenia, dacă prezintă dovada în slovenă, engleză sau italiană, cel mult trei zile, după finalizarea unui test medical care confirmă absența SARS-CoV-2 (COVID-19).

Dacă un individ nu are o astfel de dovadă, el / ea are voie să intre în Republica Slovenia numai dacă:

· temperatura corpului său este mai mică de 37.5°, și

· el / ea nu prezintă semne clare de infecție a tractului respirator superior (tuse, strănut, dificultăți de respirație).

Transport rutier de marfă care intră din Italia

Transportul rutier de mărfuri din Republica Italiană către Republica Slovenia se suspendă, cu excepția transportului de articole poștale, medicamente, echipamentelor de protecție și dispozitive medicale, precum și a ajutorului umanitar.

Vehiculele de marfă (transport de marfă) a căror destinație finală este Republica Slovenia sunt scutite.

Pe baza acordurilor cu diferite țări vecine, transportul rutier de transport rutier de marfă este operat în convoaie organizate, în cooperare cu poliția și cu ajutorul serviciului de inspecție a taxelor DARS.

Condiții aplicabile intrării în Slovenia din Austria

• 13 puncte de intrare: Radgona superioară, Kuzma, holmec, karavanke, Yuri, vič, zver, linii, linii, linii, Šentilj (autostradă), Šentilj (autostradă) și rădăcină.

· Traficul trenurilor de pasageri este permis.

· Intrarea din Austria este permisă pentru: cetățeni sloveni, rezidenți temporari sau permanenți în Slovenia, străini – dacă prezintă dovezi, nu mai vechi de trei zile, că au testat negativ pentru SARS-CoV-2 sau străinii cu temperatură corporală sub 37.5°, fără semne clare de infecție a tractului respirator superior.

· Ordonanța nu se aplică celor care dețin terenuri de ambele părți ale frontierei de stat care execută lucrări agricole, migranți transfrontalieri de muncă, transport marfă, pasagerilor vehiculelor de urgență / ambulanță și pentru tranzitul efectuat în convoaie umanitare

· Tranzitul persoanelor care se presupune că nu pot părăsi teritoriul Republicii Slovenia din cauza acțiunilor țărilor vecine.

· Ordonanța a intrat în vigoare la 25 martie la ora 00:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.