COVID-19. Update Germania

Germania a reintrodus temporar, de la data de 16 martie, controalele la frontierele cu Austria, Elveția, Franța, Luxemburg și Danemarca.

Pot să intre în Germania următoarele categorii: 

  • Persoane cu naționalitate germană
  • Persoane cu permis de rezidență
  • Persoane cu reședința în Germania
  • Persoane care fac naveta în interes de serviciu, indiferent de naționalitate – trebuie prezentată o dovadă că fac naveta. Lucrătorii sezonieri. Parlamentarii UE și diplomații acreditați.
  • Persoane care au motive urgente – trebuie prezentată o dovadă. Poliția Federală poate adopta decizii individuale referitoare la aceste situații. 

În plus față de acestea, fluxul de mărfuri transfrontalier rămâne garantat. 

Situația stațiilor de odihnă și servicii pentru șoferi de pe autostrăzile germane, transmisă de către IRU la data de 20 martie: 

  • În zonele de servicii operate de către TANK & RAST, utilizarea facilităților sanitare SANIFAIR este GRATUITĂ din data de 17.03.2020, cu obiectivul de a asigura accesul șoferilor la servicii cruciale și de igienă personală. Accesul gratuit la aceste facilități se face prin „intrarea pentru copii” și va fi semnalizat corespunzător. Grupul TANK & RAST operează 330 de zone de servicii pe autostrăzile germane. Șoferii trebuie să se uite după simbolul grupului. 
  • TANK & RAST a anunțat, de asemenea, că va menține deschise nu numai stațiile de alimentare cu combustibil, ci și magazinele (produse de brutărie, snacks, retail) la toate stațiile de servicii operate de către grup. 
  • Asociația germană BGL este în contact cu toți furnizorii de servicii de pe autostrăzile germane, pentru a asigura accesul la grupurile sanitare și la alte facilități în toate zonele de odihnă și servicii. Se discută acest aspect și la nivelul Ministerului Transporturilor. 

Facilități 

Guvernul Federal al Germaniei a cerut Landurilor să suspende restricțiile de trafic din weekend pentru circulația camioanelor pentru a ușura situația în timpul crizei. 

În plus, s-a decis la nivel Federal relaxarea temporară a timpilor de conducere și odihnă. Aceste măsuri se aplică transportului rutier de mărfuri pentru necesitățile de zi cu zi, inclusiv alimente, echipamente medicale și combustibil și este în vigoare până la 17 aprilie.

Măsurile sunt următoarele: 

  • Posibilitatea extinderii timpului de conducere la 10 ore de cinci ori pe săptămână
  • Posibilitatea efectuării a două pauze reduse săptămânale consecutive pe parcursul a patru săptămâni. 

Măsurile se aplică atât transportului profesional, cât și celui în cont propriu. 

(R.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.