COVID-19. Update transporturi Italia

IRU informează că, pe 19 martie, Guvernul italian a emis o nouă versiune a certificatului prin care declarantul afirmă că nu se află în carantină, necesar pentru orice deplasare pe teritoriul Italiei. Poliția a confirmat faptul că documentul nu poate fi prezentat digital, ci trebuie printat, semnat și înmânat ofițerului de poliție. Nu sunt admise nici fotocopii ale unui document completat.

Acest formular poate fi descărcat de la adresa:
https://www.interno.gov.it/sites/default/files/allegati/modulo-autodichiarazione-17.3.2020.pdf

Pe 18 martie, Ministerul italian al Transporturilor a publicat un nou decret: izolare obligatorie timp de 14 zile pentru persoanele care intră în țară. Acest decret nu se aplică pentru lucrătorii din domeniul transporturilor rutiere care livrează sau tranzitează Italia, cu condiția ca aceștia să părăsească țara în 72 de ore. 

În privința conexiunilor cu Sardinia și Sicilia, transportul de pasageri a fost restricționat sever:

  • Sicilia: până pe 25 martie, circulă numai 4 trenuri dus-întors, pe următoarele linii: Messina-Villa San Giovanni, Messina-Reggio Calabria, Villa San Giovanni-Reggio Calabria. Categorii de populație cărora și se permite circulația: poliție, forțe armate, profesioniști în domeniul sănătății, cei care fac naveta, persoane care călătoresc din motive justificate legate de muncă/probleme grave de sănătate/caz de necesitate. Transportul de marfă operează normal. 
  • Sardinia: transportul regulat de pasageri este suspendat până pe 25 martie. Persoanele pot încă ajunge pe insulă pentru motive justificate (muncă sau sănătate), sau pentru întoarcerea acasă. Persoanele care călătoresc din sau către Sardinia trebuie să completeze un formular online înainte de plecare. Conexiunea aeriană este garantată numai pe ruta Cagliari-Roma, iar pasagerii trebuie să fie autorizați de către autoritățile regionale din Sardinia înainte de îmbarcare (trebuie completat același formular cu cel puțin 48 de ore înainte). La îmbarcare, pasagerii trebuie să prezinte o copie tipărită a acestui formular, alături de cartea de identitate și de certificatul necesar pentru deplasare. 

Transporturile de mărfuri care pot fi transbordate cu nava în Sardinia trebuie să fie neînsoțite. În cazul în care containerul nu poate fi separat de vehiculul cu motor, șoferul este admis la bortul vasului. Trebuie să completeze formularul online și să aibă documentul de certificare asupra sa. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.