Cresc căutările la zboruri în perioada Oktoberfest

Cu 33% mai multe zboruri au fost căutate de români spre München pentru perioada în care are loc festivalul berii – Oktoberfest – în acest an, informează momondo.ro.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat cererea de zboruri din orașele din România spre München pentru perioada în care se desfășoară Oktoberfest și dezvăluie care este interesul călătorilor români față de unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume.

Comparativ cu anul 2017, mai mulți români au căutat zboruri spre regiunea bavareză pentru perioada în care se desfășoară ediția din acest an a celebrului festival al berii. Conform datelor motorului de căutare, cererile de zbor au crescut cu 33% pentru perioada 22 septembrie – 7 octombrie 2018 față de perioada corespunzătoare ediției din anul precedent a festivalului.

Totodată, există români care au luat în calcul în acest an o călătorie cu două săptămâni înainte de eveniment. Așa cum o arată analiza momondo, pentru prima jumătate a lunii septembrie s-au înregistrat cu 7,8% mai multe căutări de zbor decât pentru perioada festivalului. Cu toate acestea, pentru intervalul de două săptămâni în care se desfășoară festivalul specialiștii momondo.ro au observat că interesul călătorilor români de a zbura către München este cu 60% mai mare decât pentru perioada post-eveniment, 8 – 23 octombrie.

Mircea Giurcă

„Mulți români, probabil, au luat în calcul să ajungă cu câteva zile în avans la München și, astfel, să poată vizita mai întâi orașul ca, ulterior, să rămână la evenimentul de deschidere a festivalului. Deși am fi tentați să credem că putem face economii călătorind înainte de festival, datele noastre cu privire la costul biletelor de avion din România spre München arată opusul. Zborurile sunt mai ieftine, în medie, cu 12% acum, în perioada festivalului, decât la început de septembrie”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Când vine vorba de cazare, costurile pentru o cameră la un hotel în München pe durata festivalului sunt semnificativ mai ridicate. Călătorii sunt nevoiți să ia în calcul un buget mediu de 239 de euro pentru o noapte într-o cameră dublă la hoteluri de 3-4 stele în perioada 22 septembrie – 7 octombrie.

După festival, însă, în perioada 8-23 octombrie, costurile de călătorie sunt mult mai mici. Un zbor dus-întors costă, în medie, 133,5 euro și o cameră dublă la un hotel de 3-4 stele ajunge la aproximativ 147 de euro pentru o noapte.

Dacă vrei să iei parte la acest festival în 2018 sau, de ce nu, anul următor, descoperă cele 10 lucruri mai puțin cunoscute despre Oktoberfest.

Precizări:

Datele menționate se bazează pe căutările de zboruri și hoteluri de pe momondo.ro, făcute între 1 ianuarie – 31 august 2018, cu date de călătorie cuprinse între 22 septembrie – 7 octombrie 2018 (Oktoberfest), în comparație cu 16 septembrie – 3 octombrie 2017, 6 septembrie – 21 octombrie 2018 și 8 – 23 octombrie 2018.

Costurile biletelor de avion sunt pentru zboruri dus-întors, la clasa economică, pentru un adult.

Costurile de cazare la hotel sunt pentru o cameră dublă la hotel de 3-4 stele.

Toate aceste prețuri pot avea parte de modificări ulterioare sau să nu mai fie disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.