CTP Art Wall

Dezvoltatorul internaţional CTP lansează un nou concurs de artă murală pentru ilustratori, artişti plastici, pictori şi graficieni – CTP Art Wall. Pentru acest proiect, CTP va oferi un spaţiu enorm – pereţii clădirilor industriale CTP. În acest sens, CTParks selectate vor crea o galerie unică de artă în aer liber. În afară de sprijin pe parcursul realizării lucrărilor, CTP va premia două lucrări cu o recompensă financiară în valoare totală de 200 000 CZK.

Concursul Internaţional de artă murala CTP este fără precedent pe scena culturală Cehă. “Sunt încântat că am reuşit să cream o punte de legătură între artă şi business. Vrem să ajutăm artiştii să prezinte munca lor în format netradiţional, în timp ce contribuim și la ridicarea nivelului cultural al ţării noastre,”, spune Remon Vos, CEO al CTP, adăugând:“Cred cu adevărat că vom fi capabili să descoperim abordări interesante și chiar şi noi talente.”

Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăţi spaţiul public şi “înfrumusețarea” halelor industriale şi logistice, nu numai în Republica Cehă, dar şi în alte ţări din centrul şi estul Europei unde opereaza CTP. Câştigătorilor din primul an li se va acorda posibilitatea de a crea opere de artă pe doi pereți ai clădirilor CTP: unul la CTPark Humpolec, lângă autostrada D1, iar celălalt la CTPark Prague Airport. În total, CTP pune la dispoziția artiștilor mai mult de 6.500 m2 de spaţiu de creație.

Din toate lucrările înregistrate, juriul va selecta mai întâi 10 lucrări şi apoi va anunţa câştigătorii cu prilejul unei seri de gală. Juriul va fi format din reprezentanţi ai CTP, CBRE, Architect Acht, Global Street Art, DRAWetc. şi reprezentanţii de locaţii.

“Nu am impus limite în ceea ce privește subiectul operei. Dorim să oferim spaţiu pentru creativitate și fantezie. Vom evalua lucrarea pe baza legăturii cu locația cu mediul sau tematica,”spune Remon Vos.

Partener al proiectului CTP Art Wall este CBRE, cu proiectul Art of Space.  Acesta se concentrează pe zonele industriale și de depozite din Cehia. Proiectul îşi propune să informeze, să educe şi să ofere spaţiu pentru schimbul de experienţe şi de cunoştinţe în rândul profesioniştilor, autorităţilor şi al publicului larg. Concursul de artă murala CTP Art Wall este organizat de DRAWetc visual studio.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.