CTP construiește un nou depozit pentru Brico Depot

CTP convinge Quehenberger Logistics să mute operațiunile logistice pentru Brico Depot România în unul dintre cele mai importante parcuri ale sale, CTPark Bucharest West. Pentru a acomoda nevoile logistice ale companiei, compania investește peste 35 milioane de euro în contruirea noii clădiri.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Quehenberger Logistics, clientul CTP care operează activitatea logistică a Brico Depot România prin intermediul Kingfisher, își mută toate operațiunile din România în cadrul CTPark Bucharest West, parcul situat la km 20 pe Autostrada București-Pitești. 

Noua clădire, pe care CTP o construiește pentru clientul său, va avea o suprafață de 102.000 m2 și va dispune de 12 drive-in-uri și 105 docuri. De asemenea, clădirea va fi certificată BREEAM, „Excellent” și va dispune de peste 55.000 m2 de spații verzi, de iluminare LED în totalitate și de instalații de tratare și de utilizare a apei gri. Lucările de construcție vor fi finalizate până în toamna acestui an.

Ana Dumitrache, Country Manager CTP România a declarat: „Ne bucură încrederea acordată de partenerii noștri cu care colaborăm deja de peste cinci ani. Mutarea întregii activități logistice în parcul nostru reprezintă confirmarea faptului că am reușit să construim o relație bazată pe încredere și pe rezultate excepționale. Vom construi noua clădire la cele mai înalte standarde de calitate, având în vedere atât experiența acumulată în anii de colaborare de până acum, cât și cerințele specifice de customizare pentru nevoile logistice ale clienților noștri.”

Alexandru Catană, Regional Managing Director Quehenberger Logistics a adăugat: „Nu putem decât să spunem că suntem onorați de decizia Brico Depot România, care, prin alegerea făcută, de a fi operatorul lor logistic, ne aduce în situația de a fi și un partener strategic în planul lor de dezvoltare pe piața românească. Am reușit să dezoltăm și să întărim colaborarea noastră cu grupul Kingfisher de-a lungul anilor, fiind ajutați în acest demers de prietenii noștri din compania CTP, care au răspuns „prezent” ori de câte ori noi și clientul veneam cu noi solicitări. Dorim să adresăm mulțumiri tuturor clienților noștri, dar și partnerilor care sunt alături de noi în aceste vremuri, nu tocmai ușoare.”

Quehenberger Logistics este prezent în parcurile CTP de peste cinci ani și operează peste 150.000 m2 pentru clienți precum Selgros sau PPT. Decizia Kingfisher de a muta operațiunile Brico Depot România în cadrul CTPark Bucharest West vine ca urmare a unui parteneriat de încredere între cele două companii de-a lungul timpului, dar și a nevoii producătorului de mobilă de a-și eficientiza activitatea logistică.

Burak Gurcan, Logistics Director, Brico Depot România: „În demersul nostru de a extinde și a optimiza operațiunile Brico Depot în România, lucrăm în mod continuu la îmbunătățirea performanței rețelei noastre logistice. După merge-ul celor două rețele logistice într-o singură entitate alături de partenerul nostru Quehenberger Logistics în cadrul CTPark Bucharest West, ne orientăm atenția asupra centralizării tuturor facilității într-o singură clădire monobloc. Acest lucru ne va ajuta să le oferim servicii excelente clienților noștri, pentru că ne va permite să îmbunătățim eficiența operațională și să reducem costurile logistice.”

CTPark Bucharest West este amplasat strategic pe harta logistică a țării, la 20 km distanță de orașul București, la a doua ieșire de pe autostrada A1. În prezent, parcul oferă mai mult de 300.000 m2 închiriabili pentru peste 100 de companii din sectoarele e-commerce și logistică.

Despre CTPark Bucharest West:

 

  • Suprafața totală: 241,2 ha

 

    • Suprafața disponibilă pentru închiriere: 300.000 m2

 

  • În construcție: 200.000 m2

 

  • Construcții planificate: 570.000 m2

 

 

CTP este un dezvoltator și administrator european de proprietăți comerciale care oferă servicii complete în sectorul imobiliar. Compania este specializată în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. Grupul CTP este cel mai mare proprietar-dezvoltator de spații industriale și logistice de clasă A din CEE. Portofoliul grupului este format din 6 milioane de metri pătrați de proprietăți de clasă A amplasate în 100 de locații strategice din șase țări din Europa Centrală și de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.