CTP cumpără portofoliul imobiliar al FM Logistic – peste 100.000 mp

CTP a achiziționat portofoliul de peste 100.000 mp de la FM Logistic, care va continua să îi fie chiriaș, pe termen lung.

Portofoliul cuprinde trei parcuri industriale situate în apropierea celor mai mari parcuri CTP din București, Pitești și Timișoara și consolidează prezența CTP în aceste orașe și pe axa Autostrăzii București-Pitești.

Odată cu achiziționarea acestor noi spații, portofoliul CTP din România a atins pragul de 2,5 milioane mp de depozite moderne sustenabile de clasă A.

Ana Dumitrache, managing director CTP România: „Filozofia noastră se bazează pe dezvoltarea unor parteneriate solide, iar acțiunile noastre valorifică acest concept de bază. Dăm startul unei alianțe strategice cu un operator logistic profesionist și specializat, FM Logistic, cu o istorie în România de peste 20 de ani. Rezultatul este achiziția unui portofoliu de ultimă generație, cu depozite eficiente, care completează stocul nostru existent și ne consolidează prezența în locații-cheie, care sunt percepute din ce în ce mai mult ca hub-uri regionale”.

Tranzacția de vânzare și lease back a fost structurată și implementată de echipa de tranzacții a CTP România, cu sprijinul intern al departamentelor financiar și de administrare a proprietății.

Andreea Enescu

Andreea Enescu, transaction director CTP România: „În timp ce portofoliul nostru crește cu peste 100.000 mp închiriați în totalitate, un plus demn de menționat pentru toate părțile interesate, de la chiriași până la comunitățile locale, este surplusul generos de teren de care beneficiază toate cele trei locații, care permite o dezvoltare organică a investiției”.

Compania FM Logistic a fost înființată în Franța, în 1967, în Franța, pentru a a furniza servii aprovizionare în Europa, deservind clienți din sectoarele produselor de larg consum, comerţ cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producție industrială și sectoare medicale. În România, FM Logistic își desfășoară activitatea începând din anul 2003.

Alexander Pavlov, country managing director FM Logistic România: „Începerea parteneriatului pe termen lung cu CTP va permite echipei din România a FM Logistic să se concentreze pe aspectele operaționale și pe cele direct legate de clienți, păstrând portofoliul existent de clienți și rămânând deschiși pentru noi extinderi pe măsură ce oportunitățile apar. FM Logistic va continua să dezvolte lanțurile de aprovizionare sustenabile din România, iar pricipala direcție stragică rămâne furnizarea de servicii cu valoare adăugată, asigurând continuitatea afacerii pe măsură ce trecem la noul mod de lucru”.

Tranzacția imobiliară a fost consiliată de CBRE România, care a reprezentat vânzătorul. 

Mihai Pătrulescu, head of Investment Properties CBRE România: „Suntem încântați că am asistat FM Logistic în crearea unui parteneriat cu unul dintre cei mai reputați proprietari din piața imobiliară și credem că această tranzacție aduce cu sine o poziționare și mai puternică pentru FM Logistic în atingerea obiectivelor de business. Este totodată dovada că piața din România este pregătită pentru tranzacții de tip sale and lease back (vânzare și închiriere ulterioară) și că proprietarii cei mai mari sunt adesea și cei mai dinamici.

Despre CTP

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale listate la bursă din Europa în funcție de suprafața închiriabilă, deținând 10,5 milioane de metri pătrați de GLA în 10 țări, la 31 decembrie 2022. CTP certifică toate clădirile noi în conformitate cu BREEAM Very good sau mai bine și a obținut un rating ESG „Low-Risk” de către Sustainalytics, subliniind angajamentul său de a fi o afacere sustenabilă. P

Despre FM Logistic

Prezentă în România, din 2003, FM Logistic a fost înființată, în 1967, în Franța, pentru a furniza servicii de aprovizionare în Europa, deservind clienții din industriile din sectoarele produselor de larg consum, comerţ cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producție industrială și sectoare medicale. Serviciile sale includ depozitare, execuție omnicanal, co-ambalare, transport intern și internațional, operațiuni de logistică urbană, precum și servicii turn de control al lanțului de aprovizionare. Astăzi, compania este activă în 14 țări din Europa, Asia și America Latină.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.