CTP va construi terminalul cargo de pe Aeroportul din Oradea

Compania CTP a câștigat licitația pentru construirea terminalului cargo de pe Aeroportul din Oradea. Procedura de selecție s-a desfășurate în luna august.

Proiectul va fi legat direct de pista de aterizare a aeroportului din Oradea și presupune o lucrare de construcții complexă, conform standardelor aeronautice, cu platforme speciale și facilități de garare a aeronavelor, circulații eficiente pentru acestea, combinate cu facilitățile logistice necesare pentru a face să funcționeze corect și eficient un astfel de proiect. 

Ana Dumitrache, Country Manager CTP România: „Ne vom strădui să nu înșelăm așteptările comunității locale din Oradea și să livram un proiect la standarde CTP – adică o construcție premium, durabilă și sustenabilă, care să creeze plus valoare pentru toate părțile implicate”.

Întregul proiect va fi realizat pe un teren de 14,4 ha, dintre care 67.776 m2 vor reprezenta suprafață construită, iar peste 27.000 m2 vor fi destinați spațiilor verzi. Proiectul include trei clădiri independente (depozite și hangare) și o platformă de 22.100 m2, care cuprinde calea de rulare, platforma de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto și platforma de garare aferentă terminalului. 

„Proiectul are o importanță strategică pentru companie, fiind primul proiect CTP în Oradea și având o componentă de infrastructură de tip public constând în conexiunea dintre proiect și calea de rulare. Planul este ca prima fază a proiectului sa inceapa în trimestrul al IV-lea al anului 2021 și sa se deruleze pe parcursul anului 2022, a doua si a treia fază a proiectului se vor derula în 2023. Daca totul merge conform planului si toti factorii externi sunt favorabili, inclusiv conditiile de piata si exploatarea aeroportului, precum si partea de avize si autorizatii, ar trebui ca la sfarsitul anului 2023 intregul proiect sa fie inagurat”, se arată într-un comunicat.

Despre CTP 

CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa și este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Centrală și de Est, deținând peste 6,6 milioane m² de spații logistice și  desfășurând operațiuni în nouă țări din regiune. 

Compania și-a propus ca până în 2023 să își extindă portofoliul de proprietăți până la 10 milioane m².

CTP Group este lider recunoscut în ceea ce privește deținerea de parcuri industriale și logistice construite conform celor  mai înalte standarde în sustenabilitate din acest sector, la nivel european. La sfârșitul lui martie 2021, CTP a obtinut certificări BREEAM cu calificativele “Very good” sau “Excellent” pentru întregul portofoliu de proprietăți pe care le deține în Europa Centrală și de Est și va atinge obiectivul privind reducerea amprentei de carbon până la finalul acestui an.

De la sfârșitul lunii martie a acestui an, CTP este listată pe EURONEXT Amsterdam. În urma ofertei, capitalul social total emis și existent este format din 397.017.000 de acțiuni, ceea ce implică o capitalizare de piață de 5,6 miliarde de euro. Pretul ofertei a fost stabilit la 14 euro pe acțiune.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 1.700.000 mp suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.