Cursă contracronometru

1
Cum contribuie telematica la un trafic mai sigur și la un business eficient

Trăim într-o lume tot mai grăbită, amatoare de viteză. Totul se desfășoară “pe repede înainte”, toți se grăbesc spre o destinație. În același timp, lumea, azi, este guvernată de tehnologie, consumatoare fidelă de inovație. Iar telematica este un domeniu foarte generos din acest punct de vedere, supus continuu schimbării. Din acest motiv, telematica reușește să ofere instrumentele necesare păstrării echilibrului acestei lumi atât de grăbite.

Echilibrul presupune o multitudine de factori, dintre care prioritară este siguranța traficului. România stă destul de prost la acest capitol, având în vedere că, în 2016, numărul deceselor rutiere la un milion de locuitori era de 97, aproape dublu față de media UE, de 50 de decese la un  million de locuitori, potrivit statisticilor UE. În aceste condiții, telematica nu mai este nici pe departe un moft, ci o condiție esențială pentru reducerea riscului producerii de accidente.

Astăzi, datorită soluțiilor telematice, managerii de flote au o evidență clară a numărului de kilometri parcurși de fiecare vehicul și aplicațiile IT transmit alerte pentru a semnala vizitele la service. Prin urmare, scade riscul producerii accidentelor din cauze tehnice.

“Telematica nu lasă nimic la voia întâmplării. Transportatorii știu sigur când trebuie efectuate reviziile tehnice, cum conduce fiecare șofer și dacă respectă regulamentele europene referitoare la orele de condus. Dacă e timpul pentru pauză, șoferul este obligat să tragă pe dreapta și să se odihnească, așa că scade riscul adormirii la volan. Încercăm tot timpul să aducem soluții noi, pe măsura provocărilor pe care le au clienții noștri”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye Europa Centrală și de Est.

Echilibru înseamnă, de asemenea, gestionarea eficientă a activității de transport, lucru care face toată diferența mai ales în cazul flotelor mari de camioane. WebEye a lansat recent Truck Navigator, o soluție dezvoltată împreună cu grupul german PTV care se constituie, practic, într-un veritabil ghid virtual și se adresează direct șoferilor, care primesc în timp real toate informațiile relevante cursei pe care o efectuează.  Truck Navigator îi avertizează asupra unor blocaje rutiere și sugerează rutele ocolitoare, aceeași soluție avertizează șoferii asupra unor limite de gabarit pe diverse șosele sau asupra unor porțiuni de drum periculoase.

De asemenea, șoferul știe în orice moment care este ora estimată de sosire la destinație, precum și distanța pe care o are de parcurs până la cea mai apropiată parcare. Toate acestea nu înseamnă altceva decât informații vitale pentru participanții la trafic profesioniști și, în cele din urmă, un trafic mai sigur.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.