Curse Tarom in Delta Dunarii

Prima cursa regulata a companiei nationale Tarom pe aeroportul international \’Delta Dunarii\’ din judetul Tulcea va fi efectuata pe 16 mai, dupa aproape 18 ani de absenta a acestora.

 

Anuntul a fost facut de Constantin Albu, directorul aeroportului tulcean, decizia fiind luata de managerii companiei Tarom in urma discutiilor purtate intre cele doua parti si a unei analize de piata. Pretul estimativ al unui bilet dus-intors Tulcea-Bucuresti va fi de 68 de euro, compania Tarom schitand si zilele de operare. Aeroportul ‘Delta Dunarii’ se afla la o distanta de aproximativ 20 de kilometri de orasul Tulcea, iar primaria si-a manifestat interesul de a sprijini dezvoltarea traficului aerian prin introducerea unei curse regulate aeroport-oras.

Pana acum 18 ani, au existat curse Tulcea-Bucuresti pe aeroportul ‘Delta Dunarii’. Acestea au fost, insa, intrerupte ca urmare a nerentabilitatii financiare. In ultimii sapte ani, Consiliul Judetean Tulcea si unele ministere au investit milioane de lei pentru modernizarea aeroportului. In septembrie 2009, printr-o hotarare de Guvern, aeroportul Delta Dunarii din judetul Tulcea a capatat statutul de aeroport international, pentru alinierea la standardele internationale in domeniu fiind nevoie de 3 milioane de euro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.