Cursele Wizz Air catre Londra, anulate de norul de cenusa vulcanica

Doua curse aeriene ale companiei low-cost Wizz Air, una care urma sa decoleze de pe Aeroportul International Cluj-Napoca spre Londra si cea retur, au fost anulate, luni, din cauza norului de cenusa vulcanica din Islanda, care a afectat traficul aerian din Marea Britanie.

Este vorba despre zborurile WZZ 771/772 Cluj-Napoca – Londra – Cluj-Napoca, primul ce urma sa decoleze la ora 6:00, iar cursa Londra – Cluj-Napoca trebuia sa aterizeze la ora 12:45.

Reprezentantii aeroportului clujean roaga pasagerii sa contacteze companiile aeriene pentru informatii privind zborurile.

Norul de cenusa vulcanica din Islanda a provocat, duminica, inchiderea a circa 20 de aeroporturi, afectand din nou Irlanda, Marea Britanie si Olanda, si amenintand sa paralizeze Londra. Marti, norul ar putea sa ajunga deasupra Londrei, potrivit previziunilor meteorologice, care anunta, insa, disiparea acestuia pana miercuri.

Traficul aerian nu a fost afectat in restul Europei. Danemarca va trebui sa ramana marti in zona 2 (zona intermediara in care zborurile sunt permise cu autorizatia constructorului aeronautic), in vreme ce spatiul aerian al celorlalte tari scandinave nu este afectat de cenusa, potrivit AFP.

Compania Eurostar a anuntat ca intentioneaza sa puna la dispozitie, luni, doua trenuri suplimentare intre Paris si Londra si alte doua intre Londra si Paris, pentru a preintampina o crestere a cererii.

Activitatea vulcanului islandez, aflat in proces de eruptie, s-a intensificat din nou, iar norul de cenusa a ajuns la o altitudine de 8.000 de metri, a anuntat, sambata un vulcanolog islandez din cadrul Institutului de stiinta a pamantului al Universitatii din Islanda.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.