Sute de manageri din turism și ospitalitate vor beneficia de formare profesională și îndrumare de la antreprenori renumiți din domeniu. Printre regiunile vizate sunt litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei, Defileul Dunării. Astfel, 500 de persoane vor fi formate în domeniul antreprenorial și managerial, 100 în domeniul managementului resurselor umane, iar 200 de IMM-uri vor fi susținute printr-un program de mentorat.
Iată precizările, în comunicatul remis redacției:
Pe fondul lipsei acute de personal calificat în industria turismului și a ospitalității din România și a eșecului unor planuri de business din industrie, Asociația „Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT împreună cu jucători importanți din industrie implementează în perioada Mai 2018 –Mai 2019 proiectul Hospitality Management Academy, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.
Hospitality Management Academy este primul proiect realizat cu finanțare europeană care vine în sprijinul managerilor și antreprenorilor din industria turismului din România prin facilitarea formării profesionale la cel mai înalt nivel.
Jucători importanți din industrie vor oferi din know how-ul lor cursanților înscriși în proiect:
- Dragoș Anastasiu – președinte Eurolines
- Călin Ile – președintele Federației Industriei Hoteliere din România, GM IBIS Continental Hotels
- Răzvan Pîrjol – președinte Skal International Bucharest și Bucharest Tourism Board
- Răzvan Andrei Nacea – Seytour, managing director, business coach&trainer
- Micuț Constantin – Senior Associate, Trend Hospitality Micut Constantin – Senior Associate, Trend Hospitality
„Fara o educație solidă nu vom putea să oferim servicii de calitate în turism. E important să ne transmitem know how-ul, să strângem echipe, să înțelegem trendurile, să înțelegem ce înseamnă să punem clientul înaintea tuturor celorlalte preocupări ale noastre și acest curs va contribui ca aceste lucruri să se întâmple.” a declarat Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines România.
În perioada August 2018 – Mai 2019 proiectul va organiza cursuri pentru 600 de profesioniști din turismul românesc care activează în zonele Sud-Vest, Centru și Sud-Est, va asigura mentorat și coaching pentru 200 de profesioniști din industrie, cursuri intensive pentru echipele de Resurse Umane din aceste regiuni precum și networking și comunicare între principalii stakeholderi din turism, activi în cele trei regiuni vizate.
Se poate înscrie în Bootcamp orice persoană cu studii superioare care face parte din structura managerială a unei agenții de turism, hotel sau servicii conexe turismului din regiunile incluse în proiect și care își dorește să primească de la profesioniști din domeniu un update asupra industriei în care activează.
Sunt incluse în proiect cele mai turistice regiuni din țară: Litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei dar și județe cu potențial precum Alba Iulia, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Vrancea și altele.
Dincolo de cursuri și formarea profesională, proiectul va aduce laolaltă cei mai importanți stakeholderi pentru industria turismului din cele 3 regiuni vizate: universități, autorități și jucători privați pentru a găsi cele mai bune formule de revigorare a forței de muncă în turism și ospitalitate.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.