CVC Capital Partners VII intră în acționariatul DKV Mobility Services

CVC Capital Partners VII achiziționează o participație minoritară în cadrul grupului DKV Mobility Services.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

CVC Capital Partners VII (“CVC”) a semnat astăzi un acord pentru achiziționarea unei participații de 20% în grupul DKV MOBILITY SERVICES (“DKV”). Acționarii, membrii ai familiei, care în prezent sunt singurii proprietari ai companiei, vor rămâne acționari majoritari, cu o participație de 80% după închiderea tranzacției. Părțile au convenit să nu divulge prețul de achiziție. Tranzacția face obiectul procesului obișnuit de aprobare de către autoritățile de reglementare relevante. Finalizarea operațiunii este așteptată pentru primul trimestru din 2019.

DKV este unul dintre liderii europeni în servicii de alimentare fără numerar pentru transportul comercial de bunuri și de călători, taxe de drum și alte servicii de mobilitate. Pentru cei 170.000 de clienți din peste 40 de țări europene, compania oferă cea mai mare rețea de servicii din industrie cu peste 72.000 de puncte de acceptanță. În întreaga Europă, DKV a generat vânzări de 7,2 miliarde de euro în 2017, iar forța de muncă este formată din aproximativ 1.000 de angajați. De la înființarea sa, în 1934, DKV a devenit un lider în furnizarea de servicii de mobilitate, cu peste 3,1 milioane de carduri de combustibil și unități de bord în circulație.

CVC va sprijini compania în procesul de accelerare a strategiei de creștere, de succes până în prezent, în strânsă colaborare cu managementul și proprietarii majoritari. Prioritățile strategice vor include digitalizarea suplimentară a modelului de afaceri al DKV și extinderea ofertei sale de servicii. În continuare, DKV va beneficia în mare măsură de expertiza antreprenorială a CVC și de rețeaua internațională mare.

În ultimii ani, CVC a colaborat cu numeroși întreprinzători și fondatori de afaceri de familie, CVC Funds investind în companiile lor. Portofoliul din Germania al CVC Funds demonstrează această abordare: fondatorii și acționarii, membri ai familiei, Douglas și Tipico sunt încă co-investitori în companii. Recent, CVC s-a angajat într-un parteneriat strategic cu familia Messer, pentru a crea o companie specializată la nivel global în domeniul gazelor industriale.

UniCredit și Commerzbank sunt consilieri financiari ai membrilor familiei din acționariat, iar Taylor Wessing asigură consultanță juridică. Royal Bank of Canada este mandatată drept consilier financiar al CVC, în timp ce GÖRG servește drept consilier juridic al CVC.

Despre Grupul DKV MOBILITY SERVICES

Grupul DKV MOBILITY SERVICES reunește principalii furnizori de servicii din sectorul transportului rutier comercial. Cea mai cunoscută companie din cadrul Grupului este DKV Euro Service, unul din liderii pieței de servicii din domeniile logistică şi transporturi, de aproximativ 80 de ani. De la mai mult de 72.000 de puncte de acceptanţă ale partenerilor multibrand, care oferă servicii de alimentare fără numerar, în baza cardului, la servicii de taxe de drum și recuperarea TVA, DKV oferă o gamă de servicii pentru optimizarea costurilor şi managementul flotei la nivel european. Grupul DKV MOBILITY SERVICES are în prezent aproximativ 1.000 de angajați. În 2017, Grupul a obținut o cifră de afaceri de 7,2 miliarde de euro, fiind prezentă în 42 de ţări. În prezent, 170.000 de clienți folosesc mai mult de 3,1 milioane de carduri DKV şi unități de bord pentru taxe de drum. DKV Card a fost numit pentru a 14-a oară cel mai bun brand la categoria de carduri de alimentare și servicii.

Despre CVC Capital Partners

CVC Capital Partners este unul dintre principalele fonduri de investiții private și consultanță în investiții la nivel mondial. Compania a fost înființată în anul 1981 și are o rețea de 24 birouri și 490 de angajați în Europa, Asia și Statele Unite. Până în prezent, CVC și-a asigurat angajamente de peste 110 miliarde de dolari de la unii dintre investitorii instituționali de vârf ai lumii în strategiile sale de capital privat și de creditare. În total, CVC gestionează în prezent active în valoare de peste 50 de miliarde de dolari. Astăzi, fondurile gestionate sau consultate de CVC sunt investite în aproximativ 50 de companii din întreaga lume, având în total aproximativ 212.000 de angajați. Împreună, aceste companii au o cifră de afaceri totală de aproximativ 74 de miliarde de dolari. Pentru mai multe informații despre CVC vizitați www.cvc.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.