Dacia își repornește parțial activitatea

Dacia își repornește parțial activitatea, în 21 aprilie, cu 450 de angajați la uzina Mecanică, urmând ca pe 4 mai să vină la lucru și cei aproximativ 13.500 de salariați de la uzina de Vehicule din Mioveni.

Toți angajații Dacia au fost trimiși în șomaj tehnic în ultima lună și au primit 85% din salariul de încadrare.

Producţia a fost sistată în 19 martie, inițial până pe 5 aprilie, după decretarea stării de urgență în România, pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), poi prelungită până pe 4 mai.

În 9 aprilie, conducerea companiei a făcut următoarele precizări:
 
„În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:
  • Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru
  • Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi.

Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.