Dacia Logan a atins milionul de unitati

 

Dacia-Renault a prezentat, marti, Logan-ul cu numarul un milion de la inceputul productiei, prima unitate a gamei iesind de pe linia de productie de la Mioveni in urma cu aproape sase ani, in anul 2004.

\”Logan este un vehicul low cost, care reprezinta un model de business de succes urmarit de majoritatea constructorilor importan??i din lume\”, a declarat Charles Morillo, directorul Uzinei Vehicule Dacia. Modelul aniversar \”un milion\”, este o varianta berlina, cu o motorizare de 1,2 litri, 75 CP, motor Euro 5. Masina a fost achizitionata de o clienta din Bucuresti.

Logan a fost lansat in 2004 si are patru versiuni de caroserie: berlina, MCV, VAN si Pick-Up, precum si sase variante de motorizare, dintre care patru pe benzina si doua diesel. De asemenea, gama cuprinde doua versiuni de motorizare GPL.

Pana anul trecut, in septembrie, la uzina de la Mioveni au fost produse 3,5 milioane de vehicule, iar in 1985 pe poarta fabricii iesisera un milion de unitati. Compania franceza Renault a preluat Dacia in anul 1999.

Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Dacia este lider pe piata interna, cu o cota de piata de 33,6% si 22.194 de masini vandute in tara. Pe plan extern, vanzarile Dacia au crescut in primele opt luni cu 12,1%, la 221.092 unitati, iar cota de piata a ajuns la 0,6%. In Europa, vanzarile Dacia au crescut in perioada ianuarie-august 2010 cu 20,9%, la 161.317 vehicule, iar cota de piata a fost de 1,7%.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.