Dacia oprește încă 7 zile producția

Compania Dacia a anunțat, pe 24 martie, că va opri producția la ambele uzine de la Mioveni, în luna aprilie, când angajații vor fi trimiși acasă 7 zile, după celelalte 5 zile din februarie, din cauza lipsa semiconductorilor la nivel global. Criza a afectat și uzina Ford Craiova, când activitatea a fost oprită, timp de 8 zile, în perioada 26 februarie-10 martie. Estimările sunt de scădere a producției mondiale cu cel puțin un milion de mașini.

Astfel, Dacia va opri activitatea de la Uzina Vehicule în zilele de 1, 2, 16, 26, 27, 28, 29 aprilie, iar La Uzina Mecanica și Șasiuri, parțial, în 1, 2, 16, 28 si 29 aprilie.

Compania transmite că penuria de componente electronice care afectează toată industria auto nu ocolește Grupul Renault și că depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției.

Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru.

Cea mai recentă estimare a grupului Renault, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producției în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100.000 de vehicule pentru anul în curs.

„Încă de la debutul acestei crize, lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a limita cât mai mult posibil impactul. Am organizat o celulă de criză condusă de către direcțiile de Supply Chain și Achiziții, cu întâlniri zilnice, astfel încât să implementam toate acțiunile adecvate. Această criză poate antrena închiderea temporară, în anumite zile, a activității din uzinele Grupului”, spun oficialii companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.