Danemarca – lege anti dumping salarial

Danemarca adoptă o lege împotriva dumpingului în domeniul salariilor, care va intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2021. Toate companiile care transportă mărfuri pe teritoriul acestei țări vor trebui să respecte salariul minim danez.

Transportatorii care activează în Danemarca se vor confrunta, de la 1 ianuarie 2021, cu o înăsprire a legislației, care vizează dumpingul salarial și cabotajul. Astfel companiile de transport străine vor fi vizate, în special, de aceste prevederi, fiind obligate să le ofere șoferilor salariul orar în vigoare în această țară, în cazul cabotajului și al transporturilor combinate care traversează Danemarca.

Noua valoare a salariului minim va fi dată publicității de către guvernul danez, în următoarea perioadă.

Transportatorii străini vor trebui, de asemenea, să se înscrie într-un registru al autorităților comerciale daneze (Erhervervsstyrelsen), care le va permite acestora să controleze mai bine respectarea noii legi. De asemenea, vor fi obligați să comunice anumite informații privind compania, vehiculul și șoferul. Până în toamnă for fi stabilite exact și penalizările.

În cazul nerespectării interdicției cabotajului, transportatorii străini riscă amenzi pornind de la 1.350 de euro. În cazul cabotajului cu un șofer care nu primește salariul minim danez, amenda va trece de 4.700 de euro.

Legea vizează lupta împotriva companiilor care își înregistrează sediul în estul Europei și care plătesc șoferii ca în est. Un prim bilanț al acestei legi va fi realizat la doi ani de la intrarea ei în vigoare.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailesc@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.