Datacor o recrutează pe Eniko în funcția de CFO

Integratorul de soluții de comunicații și infrastructuri inteligente Datacor, cu 19 ani de activitate în România pe piața de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice, o numește pe Eniko Edit Orban în funcția de CFO. 

Edit Orban

Iată precizările, în comunicatul tranmis ZIUA CARGO:

Din poziția de Chief Financial Officer (CFO), Edit Orban îi va raporta direct lui Bogdan Bilegan, CEO și Co-fondator Datacor, și va oferi expertiză financiară pentru companie, având ca obiectiv implementarea strategiei de dezvoltare şi de creştere a profitabilităţii.

„Edit se alătură Datacor într-o etapă foarte importantă de creștere a companiei. Suntem încântați că cineva cu experiența ei va conduce operațiunile financiare pe măsură ce ne pregătim pentru următoarea etapă. Cunoştinţele ei vaste în domeniul financiar, precum şi experienţa în susţinerea companiilor în procesul de extindere la nivel internaţional, reprezintă atuuri valoroase în următoarele etape ale dezvoltării”, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor

Anterior acestei numiri, Edit Orban a ocupat timp de aproape 3 ani funcția de CFO în cadrul Taparo, unul dintre cele mai mari grupuri din industria de mobilă de pe plan local, unde a condus departamentul financiar al companiei.

„De-a lungul parcursului meu profesional am văzut mereu că performanța și succesul nu se lasă așteptate, atunci cand liderii au viziune și pun accent pe dezvoltarea echipei. M-am alăturat unei companii dinamice, cu o gândire orientată spre excelență în deservirea nevoilor clienților și sunt convinsă că vom dezvolta împreună multe proiecte frumoase”, a declarat Edit Orban, noul CFO al Datacor. 

Edit Orban are peste 20 de ani de experiență în domeniul financiar, coordonând operațiunile financiare pentru companii din România cu cifră de afaceri de peste 70 milioane euro. Astfel, pe lângă cea mai recentă poziție de CFO în cadrul Taparo, Edit Orban a ocupat timp de 5 ani funcția de Director Financiar în cadrul TeraSteel,  lider în România pe piața panourilor termoizolante. De asemenea, Edit a dobândit o experiență de 10 ani în diverse funcții de conducere în cadrul companiei Teraplast Bistrița, dintre care 4 ani ca CFO al celui mai mare procesator de PVC din România și unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor.

Numirea noului CFO marchează începerea unui nou capitol pentru compania Datacor, care a comunicat recent planurile pentru expansiunea internațională a soluțiilor de comunicații produse la fabrica de la Bistrița. În luna ianuarie a acestui an, Datacor a anunțat că urmează deschiderea primului birou comercial la Berlin, pentru a accelera planurile de extindere internațională ale companiei.

Odată cu lansarea internațională a produselor Datacor, managementul companiei are ca obiectiv o creștere de 15% a cifrei de afaceri pe 2021.

În 2020, Datacor a înregistrat venituri de 45 mil. lei (9,2 mil. euro), în ușoară creștere față de 2019, care a fost un an cu performanțe istorice pentru companie. În 2019, integratorul IT&C a obținut o cifră de afaceri de 8,8 mil. euro și un profit de 3 mil. euro.

De asemenea, în 2020 rata profitabilității a fost similară cu cea din 2019, în contextul în care în ultimii doi ani, Datacor a investit masiv în noua linie de producție și depozitul de la Bistrița.

Despre Datacor

Datacor este o companie 100% românească, cu 19 ani de experiență pe piața de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice, operând în segmentele office, retail și industrial. Din 2002 până în prezent, compania a crescut continuu, ajungând la o echipă de 81 de persoane și o cifră de afaceri de peste 9 mil. euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.