Davidoiu a demisionat de la conducerea TAROM

Directorul general al TAROM, Eugen Davidoiu, a demisionat luni dimineață, la câteva zile după ce premierul Mihai Tudose l-a admonestat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, că i-a prelungit acestuia mandatul iar compania aeriană a ajuns la pierderi-record de 104 milioane de lei în primele șase luni.

Eugen Davidoiu

”Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit cu patru luni mandatul celui de la TAROM şi mi-aţi spus că vă asumaţi şi că aveţi încredere în el. Înţeleg că aveţi încredere în el (n.r. directorul companiei TAROM) şi vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni?. CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere, nu văd ce vedeți dvs bun acolo”, l-a întrebat vineri, în debutul ședinței de Guvern, premierul Mihai Tudose pe Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a încercat să ofere explicaţii: ”La TAROM sunt pierderile pe care le-aţi amintit, dar la TAROM au operat cu două aeronave în minus şi în urma unei decizii comerciale anumite rute comerciale au fost anulate şi acum se reiau. Au avut şi probleme tehnice şi au redus numărul de aeronave, s-a lansat procedura de achiziţie pentru trei aeronave de lung curier pentru a preîntâmpina pierderile. Vor urma şi evaluări ale personalului şi disponibilizările care se impun”, a spus Cuc.

Explicaţia nu l-a mulţumit însă deloc pe Tudose, care a anunţat că va urma o discuţie personală pe subiect.

”Daţi-mi voie să nu vă cred. Nu mai am pic de încredere în ce spuneți. După ce avem pierdere, după ce luăm avioane, ultimul punct este să facem analiza? Păi era primul punct. Vom avea o discuţie şi personală. Că el (directorul TAROM) şi-a luat leafa în fiecare lună şi noi toţi plătim 104 milioane piederea de la TAROM”, a declarat premierul.

Eugen Davidoiu, fost director al SNLO, a fost numit în funcţia de director al Companiei TAROM în luna februarie 2017, la o lună și jumătate după ce Răzvan Cuca ajuns ministru al Transporturilor.

Davidoiu l-a înlocuit pe Dan Iulius Plaveţi la conducerea TAROM.

Luni dimineață, premierul Tudose l-a chemat pe ministrul Transporturilor la Palatul Victoria și l-a anunțat că a dispus Corpului de control să efectueze verificări la compania aeriană. Șeful Executivului a declarat duminică, la un post de televiziune, că “dacă din cei 2.000 de angajați erau 1.000 piloți, era în regulă, dar sunt mai mulți la departamentele astea suport, gen marketing”.

“Și, știți, piloții produc banii, personalul navigant, cei care zboară produc banii și pentru cei de la sol”, a precizat premierul mihai Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.