DB Schenker, o nouă performanță financiară

DB Schenker, furnizor de servicii logistice integrate, şi-a majorat veniturile în Europa de Sud-Est cu 10 procente, atingând aproximativ 1,48 miliarde de euro în 2017 şi raportează o importantă performanţă financiară în România.

Astfel, în România, veniturile companiei au atins pragul de 124 milioane de euro, cu o creştere de aproximativ 16 procente comparativ cu anul financiar 2016 (107 milioane de euro).

Investiţii de aproximativ 21,5 milioane de euro au fost realizate pentru extinderea reţelei şi modernizarea sucursalelor în Europa de Sud-Est, dintre care aproximativ 6,5 milioane de euro au fost alocaţi pentru construcţia unui nou terminal în Bucureşti.

DB Schenker a efectuat peste 11,25 milioane de transporturi terestre, maritime şi aeriene de mărfuri în Europa de Sud-Est în anul 2017. Astfel, furnizorul de servicii logistice şi-a majorat volumele de marfă transportate cu 2,6 procente faţă de anul precedent şi cu 10,2 procente în comparaţie cu anul 2015.

Toate semnele indică un trend ascendent şi pe segmentul logisticii contractuale, compania înregistrând un venit total de 138 milioane euro în Europa de Sud-Est pentru anul 2017, cu o creştere de 22,6 procente faţă de anul precedent.

Focus pe creştere: Transportul maritim înregistrează o creştere de 49 procente

Compania a înregistrat, de asemenea, o uşoară creştere a volumelor transportate pe cale maritimă la nivelul Europei de Sud-Est ajungând la 247,477 TEU. Volumele de marfă transportate pe cale aeriană au crescut cu 13,2 procente ajungând la 202,038 expediţii. Transporturile pe cale rutieră au înregistrat o creştere de 2,5 procente până la aproximativ 10,9 milioane de încărcături.

În România DB Schenker şi-a majorat volumele de marfă transportate pe cale maritimă cu 49 procente, transporturile rutiere în regim de grupaj cu 18 procente faţă de anul 2016, iar numărul de transporturi directe în regim de camioane complete şi parţiale a crescut cu 14 procente faţă de anul precedent. De asemenea, compania a raportat o evoluţie pozitivă a serviciilor vamale pe piaţa din România, cu 174,621 de declaraţii înregistrate în 2017, reprezentând o creştere de 7 procente în comparaţie cu 2016.

Investiţii pe termen lung în Europa de Sud-Est

DB Schenker îşi menţine trendul ascendent şi în ceea ce priveşte investiţiile. Valoarea totală a investiţiilor în 2017 s-a ridicat la peste 21,5 milioane de euro. Investiţiile în Europa de Sud-Est în 2017 s-au axat pe relocarea sucursalei naţionale din Turcia într-un nou sediu modern în Istanbul (aproximativ 6 milioane de euro) şi pe extinderea unităţilor din Sofia, Bulgaria (aproximativ 2 milioane de euro).

DB Schenker a investit, de asemenea, aproximativ 7 milioane de euro pentru extinderea birourilor şi spaţiilor de depozitare în Liberec, Republica Cehă.

În 2016, compania a investit aproximativ 60 de milioane de euro în extinderea reţelei sale şi în modernizarea facilităţilor din Europa de Sud-Est. Bugetul furnizorului de servicii logistice integrate pentru anul financiar curent include un volum de investiţii de aproximativ 40 milioane euro pentru Austria şi Europa de Sud-Est.

DB Schenker în Europa are în prezent aproximativ 7,000 de angajaţi în peste 80 de locaţii, care oferă întreaga gamă de produse şi servicii ale companiei în 14 ţări, de la Austria şi România, până la Turcia.

Noua iniţiativă strategică “E-forwarder” (E-transportator)

Un punct central al strategiei DB Schenker pentru 2018 îl reprezintă digitalizarea activităţii sale de bază. “Suntem pe cale de a deveni un E-transportator”, explică Helmut Schweighofer, CEO al DB Schenker în Austria şi Europa de Sud-Est.

În acest scop, DB Schenker încearcă să implementeze un proces complet digital la scară internaţională, care să acopere toate operaţiunile, de la licitaţii la facturare.

DB Schenker în Romania

Cu patru sucursale, peste 60 de puncte de lucru în toate regiunile ţării şi peste 1,071 de angajaţi, DB Schenker Romania este un furnizor logistic de top, care acoperă perfect piaţa naţională.

Compania oferă o gamă completă de servicii de transport şi logistică (rutier – transporturi în regim de grupaj, camioane complete şi parţiale, operaţiuni aeriene, maritime şi feroviare, logistică contractuală – managementul lanţului de aprovizionare, târguri şi expoziţii, servicii de relocare, servicii vamale şi operaţiuni portuare), adaptate la nevoile partenerilor săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.