Declarația comună a asociațiilor rutiere și de logistică

Asociația Nordică de Logistică, alături de 8 asociații de transport și logistică vest-europene, au  transmis UNTRR o Declaratie comună referitoare la prioritățile transportatorilor pe care îi reprezintă cu privire la inițiativele legislative ale Comisiei Europene în domeniul rutier, care urmează să fie publicate în curând în cadrul  pachetului de mobilitate.

Asociațiile semnatare consideră că, având în vedere provocările enorme cu care se confruntă sectorul european de  transport rutier astăzi, trebuie prioritizate următoarele obiective ca parte a Pachetului Mobilitate:

1. Să se creeze o competiție loială și solidă între operatori în cadrul UE
2. Să se implementeze mai bine actuala legislație, în locul creării unei noi legislații
3. Să nu se crească poverile administrative ca o consecință a noilor legi și reglementări
4. Să se creeze un mediu mai bun de muncă, sănătate și siguranță pentru șoferii de camion, șoferii independenți și operatori, pentru a crește atractivitatea sectorului.

Puteți consulta alăturat Documentul comun al asociațiilor rutiere și de logistică DTL (Danemarca), NLA (Nordic), NLF (Norvegia), SA (Suedia), TLN (Olanda), FEBETRA (Belgia), FNTR (Franța), SKAL (Finlanda), FTA (Marea Britanie), alături de o declarație comună a acestora privind creșterea utilizării și a circulației transfrontaliere a vehiculelor sub 3,5 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.