Decontarea carburanților, aprobată de CGMB

Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în ședința din 22 noiembrie decontarea, de către Primăria Capitalei, a combustibilului folosit de cetăţenii din Ilfov, până la valoarea de 500 de lei lunar, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti.

CGMB

Hotătârea a fost respinsă, inițial, în luna octombrie, în lipsa unui singur vot – al unui consilier PSD care a lipsit motivat -, însă acum a fost aprobată cu ajutorul voturilor consilierilor Partidului Mişcarea Populară (PMP).

„Stimularea prin decontarea combustibilului in valoare de până la 500 lei lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare prin care părinţii elevilor unităţilor de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov pot folosi în comun autoturismul proprietate personală în vederea transportului copiilor, la instituţiile de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot”, se arată în hotărâre.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că cei care vor primi bani pentru benzină vor da o declaraţie pe proprie răspundere că au o asociere voluntară cu mai multe persoane pentru deplasarea în trafic cu aceeaşi maşină, iar Poliţia va face verificări în trafic.

„Aşteptăm viza de legalitate de la Prefectură şi imediat se va realiza şi regulamentul, care va fi publicat pe site. Va fi o procedură simplă şi va fi o declaraţie pe proprie răspundere, pentru că aşa este normal. De asemenea, Poliţia Municipiului Bucureşti va realiza verificări în trafic, pentru a nu fi induşi în eroare şi să se plătească aceste sume, şi de fapt cei care beneficiază să nu vină împreună cu maşina spre Bucureşti”, a precizat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.