Demiteri la Metrorex

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, și directorul de exploatare, Liviu Daniel Dinu, au fost demiși în 3 noiembrie de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, după ce s-a blocat circulația metroului pe tronsonul Izvor – Politehnica – Grozăvești, din cauza unui jgheab de scurgere a infiltrațiilor care a căzut din plafon și a produs un scurt-circuit.

Între stațiile Gorjului și Politehnica s-a circulat în sistem pendulă timp de câteva ore.

Metrorex informează că “la ora 5:24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon, pe șina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii ) și a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuați în siguranță de către echipele Metrorex prin stația Eroilor”.

Circulația a fost reluată în jurul orei 8:00.

Ministrul Stroe și-a motivat decizia de a-i demite pe cei doi directori prin lipsa de disciplină care de mulți ani persistă la Metrorex. “O bucată mare de tencuială din plafonul tunelului a căzut pe șină și a provocat un scurtcircuit. Problema este că acest lucru nu trebuia să se întâmple. De aceea există planuri de lucrări de întreținere trimestriale, semestriale, anuale”, a declarat Felix Stroe.

Conducerea Metrorex este asigurată în prezent de înlocuitorii legali.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.