Demolarea cladirii istorice din Str. Gutenberg, atacata in instanta de Prefectul Capitalei

Cristian Atanasoaei, prefectul Bucurestilor, anunta ca a inaintat Instantei de Contencios Administrativ actiunea de anulare a autorizatiei de desfiintare emisa de Primaria Sector 5 pentru imobilul din strada Gutenberg nr. 3.

Actiunea Prefecturii Capitalei vine in urma solicitarii Ministerului Culturii si Patrimoniului National, care, printr-o adresa, a comunicat prefectului ca respectivul imobil se afla in procedura de clasare. Din acel moment, autorizatia de desfiintare a fost suspendata, iar Inspectoratul de Stat in Constructii a sistat lucrarile. \”Conform Legii nr. 422/2001 art. 14 alin. 2, de la data comunicarii catre proprietar a declansarii procedurii de clasare si pana la publicarea ordinului de clasare sau pana la comunicarea neclasarii, dupa caz, dar nu mai mult de 12 luni, bunului imobil in cauza i se aplica regimul juridic al monumentelor istorice\”, ne-a declarat Atanasoaei.

Solicitarea transmisa Prefecturii Capitalei de Ministerul Culturii si Patrimoniului National a fost trimisa spre stiinta si beneficiarului autorizatiei de desfiintare si Primariei Sectorului 5.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.