Demolarea imobilelor de pe traseul Pasajului Domneşti continuă

CNAIR va continua în data de 9 mai demolarea imobilelor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti, după ce operațiunea a început în 3 mai, în zona Bragadiru.

sursă foto: CNAIR

Unii dintre proprietari au protestat, nemulțumiți că nu au primit banii pentru expropriere.

“Singura problemă întâmpinată pe raza acestei localități a fost legată de refuzul unui proprietar de a elibera imobilul, motiv pentru care CNAIR a declanșat demersurile legale pentru executarea silită a acestuia”, precizează CNAIR.

Proprietarii construcțiilor au fost notificați încă de anul trecut că sunt supuși procedurii de expropriere, iar la începutul acestui an sumele cuvenite au fost depuse în conturile deschise la CEC, pe numele acestora, conform legii.

“Reamintim că în cazul în care anumiți proprietari vor refuza să părăsească imobilele, CNAIR  S.A. se va vedea nevoită să apeleze la măsura legală a executării silite. Astfel de situații ar duce însă la perturbarea construcției Pasajului Domnești, proiect de utilitate publică, destinat decongestionării traficului rutier pe centura Capitalei și pe ruta Prelungirea Ghencea-Domnești”, arată reprezentanții CNAIR.

Construcțiile ce vor fi demolate în 9 mai se aflăpe raza Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Domnești, iar angajații CNAIR sunt “blindați” cu autorizația de desființare nr. 95/03.05.2018.

După ce vor eliberate celelalte autorizații de desființare, va începe și demolarea construcțiilor de pe raza UAT  Clinceni și Sector 6 București,

Pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit  la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București și are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Construcția acestui  pasaj, cu o lungime de 374 de metri, va costa  peste 91 de milioane de lei, fără TVA, și are ca termen de finalizare 24 de luni de la începerea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.