Demonstrații cu senzori OPTEX la IFSEC 2018

OPTEX, lider mondial în dezvoltarea de soluții de detecție, anunță prezența senzorilor săi din gama wireless la IFSEC 2018, în cadrul standului Texecom, unde vor fi utilizați pentru demonstrația unui sistem wireless de detecție la intruziune.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

“În societatea modernă, este tot mai multă nevoie de sisteme de securitate inteligente, iar utilizatorii, indiferent de natura acestora, își doresc fără echivoc fiabilitate, eficiență, flexibilitate și automatizare, pentru a obține o integrare cât mai solidă.

De aceea, centralele de alarmă au evoluat și s-au transformat în adevărate hub-uri de comunicații, care permit printre altele monitorizarea și configurarea elementelor conectate de la distanță, cu ajutorul aplicațiilor mobile.

Iar pentru simplificarea instalării, se preferă tot mai des utilizarea de senzori wireless, care, pe lângă eliminarea inconvenientului legat de infrastructura necesară conectării, asigură și un plus de flexibilitate în privința amplasării. Ținând cont de toate aceste aspecte, OPTEX a inclus în portofoliul său cele mai bune dispozitive wireless de pe piață, iar drept dovadă, acestea urmează a fi folosite de Texecom pentru a demonstra avantajele unui sistem wireless de detecție la intruziune.

Avantajele oferite de utilizarea senzorilor wireless în cadrul sistemelor integrate de securitate sunt, fără nicio îndoială, incontestabile, dar pot fi amplificate atunci când sunt folosiți alături de tehnologia Ricochet.

Aceasta permite construirea de sisteme de securitate bazate pe transmisiuni wireless de tip plasă, ceea ce îi asigură utilizatorului atât flexibilitatea mult dorită, cât și redundanță. Practic, fiecare dispozitiv din sistem poate recepționa și replica mai departe semnalul wireless de la celelalte dispozitive, ceea ce garantează siguranță, scalabilitate și rază de acoperire mult îmbunătățite, căci aceste caracteristici nu mai sunt limitate de comunicațiile punct la punct.

Pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de avantajele tehnologiei, toți senzorii wireless OPTEX – atât cei cu detecție activă în domeniul infraroșu, cât și cei de tip PIR (Passive InfraRed) – pot fi echipați cu modulul wireless Ricochet BGR-01, care a fost proiectat pentru a funcționa cu centrala de efractie Premier Elite oferit de Texecom. Centrala de efractie recunoaște senzorii OPTEX și diferitele tipuri de alarme pe care le pot genera aceștia, iar compatibilitatea este astfel deplină. Pe lângă simplitatea și flexibilitatea din faza instalării, sistemul este caracterizat și de o flexibilitate deosebită în fazele de configurare și operare, căci întreaga soluție de securitate poate fi administrată de la distanță, prin intermediul aplicației Texecom Connect.

Texecom va prezenta la standul său din cadrul IFSEC 2018 sistemul de securitate wireless de tip „plasă” și vor simula diverse scenarii de utilizare în cadrul cărora vor demonstra capabilitățile de control de la distanță, cu ajutorul aplicației Connect”. 

Despre Optex

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluții de detecție, senzorii OPTEX dedicați supravegherii de interior și de exterior fiind distribuiți la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir și wireless, cât și senzori specializați cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare și până acum, OPTEX și-a construit reputația la nivel mondial de producător de produse și tehnologii inovative și de calitate.

Mai multe detalii, la www.optex-europe.com/products/

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.