Dennis Selinas, viitorul CEO Globalworth, este noul președinte AREI

Dennis Selinas, viitorul CEO al Globalworth, a devenit președintele ales al Consiliului Director al Asociației Investitorilor de Real Estate din România (AREI), pentru următorii 2 ani. El a preluat conducerea AREI de la Antoanela Comşa, președintele Grupului GranVia Romania, care a condus cu succes asociația în ultimii ani.

Dennis Selinas

Precizările transmise ZIUA CARGO:

AREI reunește unii dintre cei mai importanți investitori imobiliari din România, acoperind întregul spectru al industriei, de la rezidențial, birouri la retail și logistică. Membrii AREI dezvoltă proiecte ample de investiții de miliarde de euro, care au impact major în comunități din toate marile orașe din România, precum București, Cluj-Napoca, Constanța, Brașov, Timișoara, Craiova, Sibiu și Oradea.

Sub mandatul de președinte al Antoanelei Comșa, AREI și-a construit un profil reprezentativ la nivel naţional, crescând comunitatea cu membri prezenți în toate marile orașe și devenind, astfel, cea mai importantă asociație din domeniul de real-estate din România.

„Sunt onorat că am fost încredințat cu o asemenea responsabilitate de către colegii mei din cadrul AREI, cu care împărtășesc aceleași principii și valori, precum și viziunea pentru o industrie imobiliară etică și sustenabilă, care are impact pozitiv, pe termen lung, asupra vieții românilor. Predecesoarea mea Antoanela Comșa a coordonat un plan ambițios de dezvoltare a Asociaţiei, urmărind totodată să crească gradul de conștientizare a problemelor majore care ne afectează industria, iar eu îmi propun să amplific și să extind realizările și angajamentul AREI față de toți stakeholderii relevanți”, a spus Dennis Selinas.

Antoanela Comşa a adăugat: „În timpul mandatului meu, ne-am concentrat eforturile pe construirea unei percepții transparente și aprofundate asupra industriei imobiliare, subliniind impactul valoros pe care proiectele de dezvoltare ale membrilor noștri îl au asupra comunităților și promovând setul de valori și standarde împărtășite de toți membrii noștri. Astăzi, AREI este o comunitate considerabil mai puternică și mai relevantă și am mare încredere că Dennis Selinas va aduce o contribuție importantă în exercitarea mandatului său. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu el”.

În ultimii ani, AREI a construit un parteneriat solid cu autoritățile publice, prin implicarea activă în cele mai importante platforme de dialog cu mediul de afaceri și prin contribuții valoroase cu expertiză și substanță pe marginea tuturor inițiativelor de politici publice ce au avut impact asupra aspectelor majore din industrie.

În noul său rol, Dennis Selinas se va concentra pe consolidarea acestui parteneriat, astfel încât să contribuie la implementarea soluțiilor relevante ce vizează aspecte strategice și stringente pentru industrie, precum și pe promovarea agendei de advocacy a AREI (printre care deblocarea actualului blocaj administrativ urbanistic din București și conturarea unei strategii pentru dezvoltarea urbană a orașului pe viitor, alături de toți stakeholderii relevanți). De asemenea, el va reprezenta Asociația și companiile membre în relația cu toți actorii relevanți din sectorul public, privat și societatea civilă, pentru un dialog transparent și constructiv.

AREI îşi menţine obiectivul de creștere dinamică, iar noul Președinte ales se va concentra pe extinderea comunității prin atragerea de noi membri, păstrând și consolidând în același timp principiile de integritate și standardele solide de leadership etic ce stau la baza misiunii AREI şi pe care Asociaţia le promovează în întreaga industrie.

„Având în vedere faptul că preiau acest rol într-un moment crucial pentru industrie și pentru piața imobiliară, și reflectând asupra implicațiilor pentru următorii 2 ani pe care le au provocări precum inflația și politica monetară restrictivă, criza energetică, războiul din Ucraina, de-globalizarea sau modul de lucru hibrid, am speranța să putem lucra împreună pentru a crea noi oportunități pentru industria imobiliară din România și pentru a spori capacitatea țării de a atrage mai multe investiții”, a concluzionat Dennis Selinas.

Despre Dennis Selinas

Dennis Selinas este un lider de afaceri cu peste douăzeci de ani de experiență amplă în industriile financiară și imobiliară. Are expertiză multidisciplinară (management executiv, restructurare operațională și financiară, consultanță în fuziuni și achiziții, private equity, tranzacționare, structurarea instrumentelor derivate) în mai multe clase de active (proprietăţi, credite neperformante, venit fix, metale prețioase) în diferite instituții (societăți imobiliare listate, fonduri de capital privat, bănci de investiții, fonduri speculative), în diverse jurisdicții (Europa de Sud-Est, China, Brazilia, Orientul Mijlociu și Europa de Vest).

Și-a început cariera în domeniul tranzacționării instrumentelor derivate cu venit fix la Bank of Montreal și a făcut tranziţia către M&A în cadrul Lazard London, după ce a absolvit London Business School. A deținut funcții de conducere la Charlemagne Capital și Argo Capital Management, și a fost implicat în toate aspectele industriei imobiliare, inclusiv achiziții, dezvoltare, vânzări de portofoliu, finanțare, management de active și restructurare în sectoarele de retail, birouri și rezidențiale.

Despre AREI 

Asociația Investitorilor de Real Estate din România (AREI) este singura asociație românească din domeniul imobiliar, care reunește cei mai importanți investitori imobiliari, acoperind întregul spectru al industriei: clădiri rezidențiale, clădiri de birouri, spații comerciale și logistică. Misiunea AREI este de a reprezenta, promova și proteja interesele investitorilor imobiliari din România, cu un accent special pe consolidarea cooperării dintre autoritățile relevante și investitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.