Descinderi pentru stoparea furturilor de combustibil

Descinderi simultane au loc în 6 septembrie la Depourile Satu Mare, Cluj și SELC Jibou, în baza ordonanței procurorilor dată în Dosarul nr. 2707/P/2017 privind furturile de motorină, în vederea ridicării de înscrisuri cu privire la situațiile de alimentare cu combustibil în afara programului.

Sunt prezenți polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj din cadrul Direcției de Poliție Transporturi, împreună cu o echipă a Corpului de Control al CFR Călători.

Potrivit Poliției Române, din primele cercetări reiese că, în perioada 2016-2017, persoanele vizate ar fi efectuat mai multe alimentări cu combustibil ale locomotivelor ce tractează trenurile de călători și automotoarele, fără a avea aprobările necesare și fără justificare temeinică, existând suspiciuni de însușire și traficare a combustibilului astfel alimentat.

Iată precizările CFR Călători:

În data de 04 septembrie a fost dispusă de către organele de cercetare penală începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de delapidare și fals intelectual în urma sesizării conducerii CFR Călători privind alimentarea, chiar și peste capacitatea rezervoarelor, a materialului rulant de tractiune de pe raza SRTFC Cluj în afara programului, în perioada ianuarie 2016 – iulie 2017.

La nivelul activității companiei s-au realizat încă de la începutul anului trecut mai multe asemenea acțiuni cu scopul de a STOPA furturile și vor continua la nivel naţional, în toate locațiile feroviare. Dosarul de la Timișoara pe acest subiect este în curs de finalizare, prejudiciul fiind de peste 7.5 milioane lei.

Este absolut necesar să stopăm aceste practici care păgubesc compania. Pasagerii noştri merită respect, iar respectul presupune grija față de bunul și de banul public”, a declarat Iosif Szentes, Directorul General CFR Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.