DGA: 4 polițiști rutieri, trimiși în judecată pentru luare de mită

Patru polițiști rutieri din Târgu Neamț au fost trimiși în judecată pentru că au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei de la conducătorii auto care încălcau regulile de circulație.

Iată precizările, în comunicatul transmis de DGA redacției:

“Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus trimiterea în judecată, la data de 28.06.2018, a patru agenți de poliție din cadrul Formațiunii Rutiere a Poliției oraș Târgu Neamț și a două persoane fără calitate specială  pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual respectiv dare de mită.

În fapt, în perioada 24 aprilie – 17 mai 2016, agenții de poliție au pretins și primit  sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei, pentru a nu aplica sau pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai ușoare unor conducători auto, cu ocazia constatării unor încălcări ale normelor privind regimul circulației rutiere.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de politie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, care au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală”.

Call centre anticorupție: 0800.806.806

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.