DGA: Doi inspectori ISCTR, reținuți pentru mită

Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au fost prinși în flagrant delict, în 22 iulie, în timp ce primeau mită, ei fiind reținuți pentru 24 de ore de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA). 

sursă foto: DGA (Arhivă)

Urmează ca, în 23 iulie, cei doi angajați ai ISCTR să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Iată precizările DGA, în comunicatul trasnsmis redacției:

În fapt, la data de 22 iulie 2020, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, i-au prins în flagrant pe cei doi funcționari publici, imediat după ce au primit suma de 2.400 lei, de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării săvârșirii unor abateri la legea transporturilor rutiere.

Situația a fost sesizată în aceeași zi de către administratorul societății comerciale, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupție a D.G.A. – 0800.806.806, acesta semnalând faptul că, angajații I.S.C.T.R. au pretins o sumă de bani în procent de 10 % din cuantumul contravalorii amenzii de 24.000 de lei, care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare.

Denunțul a fost înregistrat la Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, iar sesizarea a fost înaintată, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, a fost constituită echipa operativă care a organizat prinderea în flagrant a făptuitorilor.

În urma actelor de urmărire penală efectuate la sediul unității de parchet s-a dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă.

La documentarea şi probarea activităţii infracţionale, lucrătorii D.A.M.B.J.I. au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. – Structura Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.