DGA: Instructor auto, trimis în judecată pentru trafic de influență

1

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Galați au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a întocmit rechizitoriul prin care, la data de 02.04.2018, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui instructor auto și administrator al unei școli de șoferi din cadrul municipiului Galați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.  

“În fapt, inculpatul a solicitat și a primit de la un martor denunțător suma de 200 de euro, lăsându-l să creadă că are influența și că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați, în scopul  facilitării promovării probei practice a examenului auto în vederea obținerii permisului auto categoria B”, precizează DGA.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.

1 COMENTARIU

  1. Așteptăm cu nerăbdare ca DGA să-și poată face timp, inclusiv pentru a aplica aceiași corecție (sau măcar să tragă un semnal de alarmă) și în domeniul examinării pentru obținerea atestatelor profesionale.
    Orice întârziere în materie va avea drept consecință validarea și proliferarea practicilor neavenite ale unor examinatori, nu numai de a ”înlesni” succesul la examen (contra unei compensații oarecare), dar și aceia de a se erija în ”stăpâni” cu puteri discreționare peste examenele organizate în anumite județe (cum ar fi: TM, AR, BH, etc. – unde ”taxele” sunt cotate deja la 500 euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.