DGA: Polițist cercetat pentru mită

Un polițist din Harghita este cercetat sub control judiciar pentru infracțiunea de luare de mită, după ce a pretins și primit 1000 de lei de la un șofer care circula cu un autoturism neînmatriculat.

Iată precizările DGA:

La data de 05.06.2018, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Harghita au fost sesizați cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției de către un agent de poliție din cadrul I.P.J. Harghita.

În acest sens, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, iar procurorul de caz a dispus, la data de 07.06.2018, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de agentul de poliție care este cercetat sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru el sau pentru altul un folos necuvenit.

În fapt, din probele administrate, s-a reținut că, la data de 04.06.2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a oprit în trafic un conducător auto, ocazie cu care i-a solicitat și a primit de la acesta suma de 1.000 lei. Acesta s-a folosit de amenințări referitoare la aplicarea unor sancțiuni grave, în scopul neaplicării măsurilor legale ce se impuneau pentru constatarea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, precum și pentru faptul că șoferul transporta o cantitate de material lemnos fără a deține documente justificative.

Față de această situație, conducătorul auto este cercetat, la rândul lui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, în cadrul aceluiași dosar penal.

În cauză, cercetările se desfășoară de către procuror împreună cu ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Harghita”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.