DHL comandă primele 12 avioane cargo complet electrice

DHL Express, cel mai mare furnizor mondial de servicii expres, anunță, în 3 august, că a comandat de la Eviation, producătorul global de avioane electrice din Seattle, 12 avioane Alice eCargo complet electrice.

Astfel, DHL Express și eviation scriu, astăzi, istoria aviației.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Cu acest angajament, DHL își propune să creeze o rețea electrică electrică de neegalat și să facă un pas de pionierat într-un viitor aviatic durabil. Eviation’s Alice este cel mai mare avion din lume complet electric, care permite companiilor aeriene – atât marfă, cât și pasageri – să opereze o flotă cu emisii zero.

Eviation se așteaptă să livreze avionul electric Alice către DHL Express, în 2024. „Credem ferm într-un viitor cu logistică cu emisii zero”, spune John Pearson, CEO DHL Express. „Prin urmare, investițiile noastre respectă întotdeauna obiectivul îmbunătățirii amprentei noastre de carbon. În drumul nostru către curățarea operațiunilor logistice, electrificarea fiecărui mod de transport joacă un rol crucial și va contribui în mod semnificativ la obiectivul nostru general de sustenabilitate de zero emisii.

Fondat în 1969, DHL Express este cunoscut ca pionier în industria aviației de zeci de ani. Am găsit partenerul perfect cu Eviation, deoarece împărtășesc scopul nostru și împreună vom începe într-o nouă eră a aviației durabile. ” Alice poate fi zburată de un singur pilot și va transporta 1.200 de kilograme (2.600 lbs). Va fi nevoie de 30 de minute sau mai puțin pentru încărcare pe oră de zbor și va avea o autonomie maximă de până la 815 kilometri (440 mile marine). Alice va opera în toate mediile deservite în prezent de avioane cu piston și turbină.

Motoarele electrice avansate Alice au mai puține piese mobile pentru a crește fiabilitatea și a reduce costurile de întreținere. Software-ul său de operare monitorizează constant performanța zborului pentru a asigura o eficiență optimă. „Încă din prima zi, ne-am stabilit un obiectiv îndrăzneț de a transforma industria aviației și de a crea o nouă eră cu avioane electrice”, a declarat CEO-ul Eviation, Omer Bar-Yohay.

„Parteneriatul cu companii precum DHL care sunt liderii în transportul e-cargo durabil este o dovadă că era electrică. Acest anunț este o etapă importantă în încercarea noastră de a transforma viitorul zborului pe tot globul. ”

Aeronava este ideală pentru rutele de alimentare și necesită mai puține investiții în infrastructura stației. Alice poate fi încărcat în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare, asigurând timpi de răspuns rapid, care mențin programele strânse ale DHL Express.

„Complimentele mele către Eviation pentru dezvoltarea inovatoare a aeronavei Alice complet electrice”, spune Travis Cobb, EVP Global Network Operations and Aviation pentru DHL Express. „Cu gama și capacitatea lui Alice, aceasta este o soluție durabilă fantastică pentru rețeaua noastră globală. Aspirația noastră este să aducem o contribuție substanțială la reducerea amprentei de carbon, iar aceste progrese în flotă și tehnologie vor contribui mult la realizarea unor reduceri suplimentare de carbon. Pentru noi și clienții noștri, acesta este un pas foarte important în călătoria noastră de decarbonizare și un pas înainte pentru industria aviației în ansamblu. ”

Cu inovația, performanța și sustenabilitatea, servind drept stea sa de nord, Eviation creează o nouă eră în aviație cu aeronava Alice complet electrică. Alice a fost special conceput astfel încât să poată fi configurat pentru e-cargo sau pasageri. Aeronavele electrice Alice ale lui Eviation sunt pe drumul cel bun pentru primul său zbor la sfârșitul acestui an.

„Data viitoare când comandați un pachet la cerere, verificați dacă a fost livrat cu un avion cu emisii zero, așa cum va face DHL”, a declarat președintele executiv al Eviation, Roei Ganzarski. „Odată cu cumpărăturile la cerere și livrările în continuă creștere, Alice permite DHL să stabilească o operațiune curată, liniștită și cu costuri reduse, care să deschidă oportunități mai mari pentru mai multe comunități.”

Decarbonizarea operațiunilor sale este unul dintre pilonii principali ai noii foi de parcurs pentru sustenabilitate a Grupului DPDHL, anunțată în primul trimestru al anului 2021. Grupul investește în total 7 miliarde de euro (Opex și Capex), până în 2030, în măsuri de reducere a emisiilor de CO2.

Fondurile se vor îndrepta în special către electrificarea flotei de livrare de ultimul kilometru, combustibili de aviație durabili și clădiri neutre din punct de vedere climatic. Pe drumul către obiectivul zero emisii, până în 2050, care a fost deja în vigoare de patru ani, compania se angajează să atingă noi obiective intermediare ambițioase. De exemplu, ca parte a renumitei Inițiative țintă bazate pe știință (SBTi), Deutsche Post DHL Group se angajează să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră, până în 2030, în conformitate cu Acordul climatic de la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.