DHL Express România susține în continuare rugby-ul autohton

 

DHL a contribuit la relansarea echipei de seniori A.C.S. Rugby Club din Gura Humorului, după 38 de ani şi este Sponsorul Oficial al acesteia. Totodată, susţine a II-a ediţie a programului ‚Rugby pentru toţi copiii’, care oferă tinerilor dezavantajaţi, cu abilităţi sportive deosebite, burse pentru continuarea studiilor.

Iată și celelalte precizări, în comunicatul transmis redacției:

DHL Express este susținător al rugby-ului la nivel mondial, fiind Partener Logistic Oficial al Cupei Mondiale de Rugby din 2011, 2015 si 2019. La nivel local, DHL Express România rămâne un susținător de tradiție al Ovalului românesc și l-a sprijinit încă din 2011 prin parteneriatul logistic cu Federația Română de Rugby, dar și prin alte proiecte sociale, de implicare în comunitățile locale unde rugby-ul rămâne sportul preferat.

Gura Humorului reprezintă o pepinieră pentru rugby-ul românesc, care a generat jucători de renume pentru Naționala de Rugby a României. De aceea, la inițiativa DHL Express România, în urmă cu câteva luni a fost demarat proiectul de înființare a echipei de rugby de seniori A.C.S. Rugby Club Gura Humorului, care a luat viață în luna septembrie, după o absență de 38 de ani.

A.C.S. Rugby Club Gura Humorului este un proiect susţinut de DHL Express România și Banca Comercială Română, dezvoltat în parteneriat cu Primăria Oraşului Gura Humorului, Fundaţia Te Aud România și Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului. Echipa de la Gura Humorului are un lot de 37 de jucători și o echipă care îmbină tinerețea cu experiența. Duminică, 7 octombrie, echipa a susţinut primul meci pe teren propriu din Divizia Națională şi a câştigat cu 66 la 12  împotriva rugbiștilor de la CSM Sibiu.

DHL Express România este de asemenea Sponsorul Oficial al echipei de Rugby Gura Humorului.

Proiectul a luat naștere firesc, ca o continuare a programului ‘Rugby pentru toți copiii”, înființat în 2016 tot la inițiativa DHL și implementat cu sprijinul Fundației Te Aud România. Programul constă în acordarea de burse sportive tinerilor dezavantajați și foarte talentaţi la rugby din județul Suceava. Anul trecut s-au oferit 9 burse în cadrul proiectului finanţat de DHL Express România şi Banca Comercială Româna. În acest an – numărul burselor s-a mărit la 20 – crescând în acelaşi timp și comunitatea de mentori. Programul de mentorat, implementat de Te Aud România în parteneriat cu ceilalţi actori implicați urmăreşte dezvoltarea personală a tinerilor, monitorizarea frecvenţei şcolare şi rapoarte trimestriale privind performanţa şcolară.

“Suntem încântaţi să putem susține continuarea tradiției și performanței rugby-ului din Gura Humorului. Programul de mentorat este menit să creeze oportunităţi pentru aceşti tineri. Echipa de rugby de seniori a orașului Gura Humorului este dovada că suntem dedicaţi în a creşte oportunităţile pentru tinerii din această regiune și să sprijinim dezvoltarea rugbyului românesc”, a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL România.

“R.C.G.H. a apărut ca o extensie a programului de burse sportive pe care Te Aud România le oferă tinerilor dezavantajaţi, însa foarte talentaţi la rugby. Obiectivul nostru principal este ca această echipă de rugby să fie o pârghie de lansare pentru jucătorii care termină junioratul la Gura Humorului şi își doresc o carieră sportivă. Gura Humorului este un centru important de dezvoltare al rugby-ului românesc – drept dovadă numărul mare de jucători profesionişti de rugby şi rezultatele obţinute de juniori în ultimii ani, ” a declarat Gabriela Popescu – membru fondator al Te Aud România şi preşedinte al noului club înființat.

“Ne bucurăm că am reuşit să punem pe picioare această echipă, care va prelua din mers jucători de la juniori şi îi va promova mai departe. Încă mai avem mult de muncă, dar suntem convinşi că vom reuşi să facem un succes din acest proiect. Le mulţumim pe această cale celor doi sponsori principali, cât şi firmelor din zonă care ni s-au alăturat la început de drum. Rugby Club Gura Humorului este un proiect al comunităţii şi sperăm să găsim susţinere din partea unui număr cât mai mare de actori locali”, a adăugat antrenorul Andrei Varvaroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.