Digitalizarea proiectelor mari de constucție: complexitatea construirii depozitelor

Depozitele și logistica sunt domenii din industria construcțiilor aflate, în prezent, în plină expansiune. Ca urmare a pandemiei, se observă o dezvoltare a comerțului online, care a dus la creșterea cererii de construcții de depozite. Depozitele devin, de asemenea, din ce în ce mai dependente de tehnologie, datorită creșterii popularității comertului online si a considerentelor legate de protejarea mediului.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Depozitele folosesc o cantitate imensă de energie și, odată cu creșterea pretului la energie și gaz, este crucial să se ia în considerare pe de o parte costurile crescute, pe de alta, parte utlizarea sustenabilă a resurselor. Multe companii aleg opțiuni „mai ecologice”, cum ar fi energia solară, energia regenerabilă și eliminarea responsabilă a deșeurilor, așadar, in constructia depozitului, trebuie luate în considerare specificațiile clientului pentru fiecare aspect: consumul de apă, cantitatea de praf generata, zgomotul și deșeurile, infrastructura auto.

Diferențe între construcția depozitelor și a clădirilor tradiționale

Un depozit este o clădire care păstrează articole aparținând unei companii și poate avea nevoi multiple, pe lângă funcția de bază: păstrarea stocului în siguranță între producție, transport și comercializare. Astfel, depozitele, în funcție de specific, pot să asigure refrigerare/zone cu temperatura controlata sau necesită măsuri de siguranță pentru depozitarea substanțelor chimice sau alte caracteristici speciale. 

Dimensiunea este, de asemenea, o diferență cheie. Potrivit WarehouseSpace, un proiect tipic de depozit măsoară peste 1 km și are capacitatea de a găzdui peste 500.000 de containere și unități diferite. Structurile mai mici sunt mai costisitoare atât de construit, cât și întreținut, pentru că oferă un spațiu de depozitare mai mic, dar necesită costuri de funcționare similare. O structură de asemenea dimensiuni necesită o amplasare adecvată, motiv pentru care majoritatea depozitelor sunt construite în zone industriale. De asemenea, trebuie să aibă conexiuni bune la infrastructura auto și nu numai. Cu toate acestea, pe măsură ce cererile de livrare rapide continuă să crească, dezvoltatorii încep să se orienteze spre zonele urbane, pentru a construi centre de distribuție mai aproape de clienți. 

Materialul folosit cel mai des pentru construcția de depozite este oțelul, care este utilizat pentru a crea un cadru de tuburi care susțin placarea exterioară și acoperișul. Proiectanții preferă utilizarea metalelor datorită rezistenței acestora, care trebuie să susțină încărcături grele. De obicei, acoperișurile sunt realizate din fibră de sticlă, ce permite luminii naturale să pătrundă în clădire. În plus, acestea pot fi înlocuite cu ușurință, în cazul în care sunt deteriorate. După cum era de așteptat, lemnul este o resursă importantă pentru construirea de rafturi și spațiu de depozitare în interiorul depozitului. Materialele utilizate pentru construcția unui depozit însumează aproximativ 80% din costul total, astfel că asigurarea unei calități superioare este esențială.

Proiectarea și structura depozitelor

Depozitarea, oricât de simplă ar părea a fi, este destul de diversificata. Există o varietate de depozite, fiecare având o nișă proprie (centru de distribuție, depozit public, depozit privat, depozit fiscal, depozit cu climă controlată, depozit inteligent, depozit consolidat).

În ceea ce privește siguranța, toate depozitele trebuie să primească autorizație de planificare înainte de începerea construcției, iar structura finalizată trebuie să fie ignifugă. Un sistem de sprinklere pentru incendiu este esențiala, dar instalarea unui astfel de sistem devine mai dificilă dacă acoperișul este mai înalt de 12 m. În plus, orice placare a structurii trebuie să fie certificată ca fiind ignifugă și să ofere protecție împotriva daunelor provocate de incendiu. O suprafață plană a podelei, de obicei o placă de beton, este necesară pentru a preveni deteriorarea echipamentului și vătămările cauzate de cădere. Aceste măsuri protejează stocul din depozit, dar reduc și riscurile pentru personalul care lucrează acolo.

Ce beneficii aduce PlanRadar?

În timp ce un depozit poate utiliza un design foarte simplu, fiabilitatea și calitatea ridicată a construcției sunt esențiale pentru protejarea produselor și a oamenilor din interiorul său. În timpul construcției, constructorii trebuie să colecteze date despre progresul și managementul proiectului. Software-uri pentru construcții precum PlanRadar creează un sistem centralizat de comunicare și raportare. Pentru a vă asigura că noile construcții respectă standardele, puteți încărca planuri digitale sau modele BIM în PlanRadar și le puteți utiliza pentru inspecții regulate. În acest fel, puteți vedea cu ușurință unde există greșeli, creând instantaneu sarcini pentru remedierea acestora. Ținând cont că alocarea sarcinilor poate fi realizată din mers, nu se va mai pierde timp așteptând documente sau vizite suplimentare ale șantierului.

Pentru că depozitele se construiesc, de obicei, rapid, uneori fiind necesare nu mai mult de două luni, contractanții nu trebuie să facă compromisuri în ceea ce privește calitatea. Contractanții externi pot folosi conturi gratuite PlanRadar pentru a accesa informațiile relevante pentru ei și pentru a comunica cu managerul șantierului sau al unității. De asemenea, aceștia primesc cele mai recente versiuni ale oricăror planuri de care au nevoie, pentru a lucra mereu cu informații actualizate.

La fel ca în cazul oricărei alte lucrări de construcție, respectarea unui program este esențială, pentru a evita pierderile financiare cauzate de întârzieri ale predării lucrării. Clienții au nevoie de acces la detalii complete despre construcție, de la compoziția materialului până la sistemele de iluminat și siguranță. Inventarul trebuie efectuat în timpul predării, pentru a verifica structura și orice elemente interne care fac parte din lucrările contractate. Colectarea digitală a acestor detalii asigură o înregistrare clară a fiecărei acțiuni, aceasta fiind necesară pentru întreținere și compania de asigurări.

Pentru informații suplimentare despre modul în care PlanRadar vă poate ajuta să finalizați construcția depozitelor, puteți planifica un demo gratuit al aplicației sau vă puteți înregistra pentru o perioadă de testare gratuită de 30 de zile pentru a testa software-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.