Digitalizarea TIR câștigă teren în Asia Centrală

Autoritățile vamale din Uzbekistan și Kazahstan au deschis oficial Green Lanes pentru tranzitele digitale TIR. Acest sistem „pe bandă expresă”, utilizând garanțiile digitale, va face mai rapidă trecerea frontierei pentru transportul TIR, utilizând garanțiile digitale.

sursă foto: IRU

IRU colaborează cu autoritățile vamale din Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan, precum și cu Consiliul turc, agenția germană de dezvoltare GIZ și Programul de dezvoltare a dreptului comercial al Departamentului de Comerț al SUA, pentru a conduce digitalizarea transporturilor în Asia Centrală.

Oficialii vamali kârgâzi au participat la deschiderea Green Lane, pentru a afla mai multe despre procedurile digitale TIR în vederea extinderii coridoarelor comerciale digitale.

Aceste inițiative ajută toate țările din regiune să facă tranziția rapidă la eTIR în conformitate cu anexa 11 la Convenția ONU TIR, baza legală pentru eTIR, care a intrat în vigoare în luna mai a acestui an. Secretarul executiv al CEE-ONU, Olga Algayerova, a provocat toate țările TIR să facă eTIR pe deplin operațional, în termen de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.