Din 1 iunie, CFR Călători reia circulația unor trenuri suspendate

CFR Călători continuă procesul de repunere în circulație a trenurilor a căror circulație a fost temporar suspendată, începând cu lunile martie și aprilie, în corelație cu măsurile de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorități.

Primele trenuri au fost reintroduse în circulație, gradual, odată cu ieșirea din starea de urgență (15 mai) și continuă cu data de 1 iunie. Excepție fac trenurile care nu au funcție în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).

Începând cu data de 3 iunie, cumpărarea cu anticipație a biletelor înainte de plecare crește de la 10 la 20 de zile. Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă cumpărarea din timp a biletelor.

De asemenea, compania recomandă cumpărarea ONLINE a biletelor de tren, pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

Totodată, din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanțate.

Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. 

CFR Călători este pregătită tehnic să repună în circulație trenurile și în trafic internațional. Operaționalizarea acestei decizii este condiționată de obținerea acordului administrațiilor feroviare europene partenere.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.