Directoare din CNADNR, acuzata de luare de mita

 

Silvia Ciobanovschi, sefa Directiei proiecte din fonduri externe rambursabile din cadul CNADNR, a fost inlocuita din functie, dupa ce DNA a pus-o sub acuzare pentru luare de mita.

 

\”Colegii de la CNADNR mi-au spus ca au facut o modificare si (Ciobanovschi, n.r.) a fost inlocuita. Nu am nicio informare oficiala, am auzit numai zvonuri\”, a spus, vineri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Procurorii anticoruptie au decis joi, in urma audierilor, punerea sub acuzare a fostului director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara Ioan Malita, pentru trafic de influenta, a directorului de la CNADNR, Silvia Ciobanovschi, pentru luare de mita, si a administratorului si a directorului unei firme de constructii de drumuri din Caras-Severin, pentru dare de mita. Cei patru au fost lasati sa plece dupa audieri, insa au interdictia de a parasi tara. Anchetatorii investigheaza o serie de contracte pe care firma din Caras-Severin le-a obtinut in zona de responsabilitate a DRDP Timisoara, in perioada in care directia era condusa de Ioan Malita.

 

Companie cu probleme

CNADNR a suferit din toamna trecuta mai multe schimbari in randul directorilor si adjunctilor, unii fiind demisi, altii renuntand de bunavoie la functie. Primii doi, Roxana Moise, director general adjunct pe proiecte cu finantare externa, si Adrian Ionescu, director coordonator proiecte autostrazi, si-au depus demisia in septembrie 2010, chiar in ziua in care Anca Boagiu depunea juramantul de ministru al Transporturilor. A urmat, dupa o luna, demiterea Dorinei Tiron, directorul general al CNADNR, Boagiu luand aceasta masura in urma unui control care a aratat ca managementul Companiei “a fost defectuos atat la nivelul actului administrativ, cat si in relatia cu firmele de constructii si cele de consultanta”. In locul ei a fost numit interimar Liviu Costache, insa acesta a renuntat la functie in decembrie, invocand motive de sanatate. In locul sau a fost numita director general al CNADNR Daniela Draghia, care ocupa la acea data in companie functia de director adjunct pentru proiectele cu finantare externa.

Reamintim ca fostul director general al CNADNR, Aurel Balut, si fosta sefa a oficiului juridic din cadrul Companiei de Drumuri, Laura Lupu, au fost anchetati de Directia Nationala Anticoruptie si trimisi in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in cazul atribuirii unor contracte de dezinfectie pentru gripa aviara (2005-2006) unei firme din Iasi care a obtinut 6 milioane de euro fara a presta vreo activitate. In caz sunt judecati alti 12 directori si directori adjuncti din Ministerul Transporturilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.