Directorul CFR Marfa a demisionat. Adjunctul ii ia sambata locul

Directorul general al CFR Marfa, Mihai Frasinoi, si-a dat demisia, invocand motive personale, in locul lui fiind numit directorul adjunct tehnic, George Micu, care va prelua noua functie incepand de sambata, 15 mai.

\”Am demisionat din motive personale. Astazi (vineri-n.r.) este ultima zi de lucru si dupa ce imi voi lua cateva zile de concediu ma voi reintoarce la regionala din Craiova, pentru ca vreau sa raman in sistem\”, si-a argumentat Frasinoi gestul.

Mihai Frasinoi a fost numit la conducerea companiei in iulie 2009, intai ca director interimar si apoi ca director general, dupa ce fostul sef al companiei Calin Gratian a demisionat pentru a ocupa postul de director de dezvoltare la sucursala din Romania a operatorului austriac Rail Cargo.

Societatea CFR Marfa urmeaza sa fie privatizata, conform Memorandumului suplimentar de intelegere cu Comisia Europeana, care prevede \”masuri concrete\” in ceea ce priveste privatizarea companiei.

Unul dintre motivele nedeclarate ale lui Frasinoi ar putea fi faptul ca sindicatele din CFR au amenintat, joi, ca vor bloca trenurile daca masura de reducere a salariilor cu 25% va fi aplicata si in companiile de stat. Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, a declarat ca veniturile angajatilor din CFR s-au redus in acest an cu 26% fata de 2009, prin pierderea sporurilor. Pana la sfarsitul acestui an urmeaza sa fie disponibilizate alte 10.000 de persoane, in afara de cele din primul val de concedieri operat in martie-aprilie de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cei mai multi fiind din sectorul CFR Marfa. Mantescu a anuntat ca sindicatele din CFR vor participa la protestele anuntate pentru 31 mai de cele cinci mari confederatii sindicale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.