Directorul CNAIR, Cătălin Homor, a fost revocat

homorDirectorul CNAIR, Cătălin Homor, a fost revocat din funcție, miercuri, de Consiliul de Administrație (CA) al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Demiterea a fost anunțată încă de sâmbătă, de premierul Sorin Grindeanu, care i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să trimită Corpul de control la CNAIR și să se asigure că Homor va fi demis – ceea ce, iată, s-a produs după 4 zile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Răzvan Cuc a dispus Corpului de Control să verifice:

  • existența mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil);
  • situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire;
  • modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

“În data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al Directorului General Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a Directorului General”, se precizează în comunicat.

În ultimii 4 ani, în timpul Guvernului Ponta au fost numiţi 3 şefi la CNADNR iar în timpul guvernului Cioloș, unul:

  • Mihai Başulescu,  cel care a semnat în 2004 contractul cu Bechtel pentru catastrofa ce s-a întâmplat ulterior la Autostrada Transilvania, a fost numit în 20 iunie 2012. A rezistat însă numai două săptamâni în funcţia de director general al CNADNR, fiind schimbat de ministrul de atunci al Transporturilor, Ovidiu Silaghi – un alt penal liberal care s-a refugiat în rândurile PSD -, după ce presa a relatat că Başulescu a venit la CNADNR de la o firmă care are contracte în derulare cu Compania.
  • Mircea Pop, adjunct al lui Başulescu de puţin timp, a fost numit în 3 iulie 2012. El a mai ocupat functia de director adjunct la CNADNR între anii 2004-2005, în Guvernul Năstase, în timp ce era cercetat pentru deturnare de fonduri. Firma sa a proiectat Centura Clujului, care la puţin timp după inaugurare a început să se surpe.
  • Narcis Neaga a fost numit în 22 august 2013, după ce Pop a fost demis definitiv – deoarece ministrul de atunci Dan Şova îl demisese încă din ianuarie, constrâns de criticile din presă, dar l-a mai păstrat apoi până în decembrie 2015, cu laude pentru rezilierea „de succes” a contractului cu Bechtel. În mandatul lui Neaga s-a produs dezastrul de pe Lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu,
  • Cătălin Homor a fost numit director general interimar în 8 decembrie 2015, după ce ministrul de atunci, Dan Costescu, l-a demis pe Narcis Neaga. Homor a deținut anterior funcția de director general interimar la Metrorex, numit în timpul guvernului Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.