Directorul CNAIR, în pragul demiterii

catalin-homor-cnairDirectorul general interimar al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, are zilele numărate la conducerea instituției, după prima deszăpezire.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc,  să trimită Corpul de control la companie și să ia toate măsurile pentru a-l demite.

“L-am rugat pe domnul ministru Cuc să trimită Corpul de control la CNAIR și, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR, pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităților de deszăpezire și modul în care operatorii și cei care au câștigat au fost coordonați, la 14 ore după ridicarea Codului Portocaliu, este deficitară”, a declarat premierul, la finalul unei ședințe ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

“I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană, pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci și la cauzele care au dus la această situație nefericită”, a precizat Grindeanu.

Videoconferință cu directorul general interimar al CNAIR, Cătălin Homor
Videoconferință cu directorul general interimar al CNAIR, Cătălin Homor

Totodată, premierul a declarat că situația stocurilor “este cel puțin ciudată”, în condițiile există prea multă cantitate de sare și prea puțină de nisip.

“La 14 ore de la ridicarea Codului Portocaliu, avem în continuare 28 de drumuri naționale și două autostrăzi nefuncționale. Asta e realitatea astăzi, acum. Pe stocurile de materiale am văzut o chestiune cât de poate de ciudată. De aceea i-am cerut domnului ministru Cuc să analizeze, împreună cu Corpul de Control, de ce, de exemplu avem foarte multe stocuri de sare și nu avem de nisip. Acestea sunt situații care trebuie explicate. Toată această proastă administrare a dus la situația de acum”, a precizat premierul.

deszapezire-cnair-2

O declarație similară a făcut și primarul general Gabriela Firea, care a convocat ieri o ședință “de îndată” a CGMB – ce s-a ținut astăzi -, nemulțumită de conducerea RATB, demisă fără probleme de consilierii generali, care au și numit un alt director general – Adrian-Sorin Mihail – și alți membri ai Consiliului de Administrație.

Motivul demiterii: RATB nu a curățat de zăpadă liniile de tramvai și stațiile pentru călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.